Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
KINΕΖΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Μέγιστο ζήτημα εθνικής ασφάλειας» η Ταϊβάν

ΠΕΚΙΝΟ.--

«Η Κίνα είναι η μοναδική ισχυρή χώρα στον κόσμο που δεν έχει ακόμη επανενωθεί συνολικά», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Γουέι Φενγκέ, παρεμβαίνοντας κατά την έναρξη των εργασιών του 9ου Φόρουμ Σιανγκσάν, μίας ετήσιας συνάντησης για την Ασφάλεια που ξεκίνησε την Κυριακή στο Πεκίνο και αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Ο Γουέι χαρακτήρισε το «ερώτημα για την Ταϊβάν» το «μεγαλύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας» για την Κίνα και πρόσθεσε ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει την «επανένωση» της Κίνας. Συμπλήρωσε ακόμα ότι οι τάσεις απόσχισης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και κατέληξε μεταξύ άλλων: «Η απάντηση στην ερώτηση της Ταϊβάν, ώστε να πραγματοποιηθεί η πλήρης επανένωση της Κίνας, είναι η ακαταμάχητη τάση της εποχής μας, το μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον της Κίνας και ο σωστός δρόμος να ακολουθήσουμε και η επιθυμία όλου του κινεζικού λαού».

Οι αρχές της Ταϊβάν αντέδρασαν αναφέροντας ότι «η απειλή της βίας δεν μπορεί να διαταράξει τη βούληση των 23 εκατομμυρίων Ταϊβανέζων να προστατεύσουν την κυριαρχία και τη δημοκρατία. Το Πεκίνο πρέπει να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό τον μη πρακτικό ευσεβή πόθο της "επανένωσης με τη βία"...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ