Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμενόταν να ψηφιστεί αργά χτες το βράδυ το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ενσωμάτωση των Οδηγιών της ΕΕ από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την καταστολή, τον αυταρχισμό, τον περιορισμό δικαιωμάτων σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις Οδηγίες της ΕΕ, από τις οποίες οι δύο που ενσωματώνονται, ήδη έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ συνοπτικά, με τα κριτήρια, τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουν «εκτός» οι περισσότεροι που αιτούνται άσυλο, να απορρίπτονται οι αιτήσεις τους με συνοπτικές διαδικασίες και στη συνέχεια να φυλακίζονται προκειμένου να επαναπροωθηθούν στη χώρα τους ή, όταν αυτό δεν είναι δυνατό, σε κάποια άλλη, υποτίθεται ασφαλή τρίτη χώρα, όπως π.χ. την Τουρκία, βάζοντας τις βάσεις για νέες τραγωδίες, για ακόμα μεγαλύτερη περιστολή δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών αλλά και συνολικά του λαού.

Προσπερνώντας το βασικό αυτό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιδόθηκαν εκ νέου σε ένα σόου «άσφαιρων» αντιπαραθέσεων, εν μέσω των οποίων, ωστόσο, αμφότεροι έδιναν όρκους πίστης στην εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει μάλιστα και περήφανος που συνέβαλε στην επίτευξή της και που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι θα την εφαρμόσει και με το παραπάνω, ενώ όλοι τους «έβγαλαν λάδι» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καλύπτοντας τις αιτίες της προσφυγιάς.

Κατά του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ήταν υπέρ του νομοσχεδίου.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε το νομοσχέδιο. Με τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, και των βουλευτών του αποκάλυψε τις συνέπειες και τους στόχους του νομοσχεδίου, κατέθεσε τις προτάσεις του Κόμματος και κάλεσε τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, τόσο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες ζωής και τις πολλές ανάγκες τους, όσο και για τον οριστικό απεγκλωβισμό τους. Κάλεσε παράλληλα το λαό να μη δείξει καμία ανοχή, γιατί τα μέτρα αυτά, που ουσιαστικά εκμηδενίζουν και τα ελάχιστα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, είναι «καμπανάκι» συνολικά για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ