Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Βηρυτού, της Σιδώνας και άλλων πόλεων του Λιβάνου έστησαν και το τελευταίο τριήμερο χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την πάταξη της διαφθοράς και την αντιμετώπιση της φτώχειας. Πέρα από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αίσθηση προκάλεσαν την Κυριακή η κινητοποίηση υποστηρικτών του Λιβανέζου Προέδρου Μισέλ Αούν και η χτεσινή πολυπληθής συγκέντρωση έξω από την Κεντρική Τράπεζα. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών και στρατιωτών, με τους τελευταίους να επιχειρούν, χωρίς επιτυχία, να αποτρέψουν χτες βράδυ τις νέες καταλήψεις οδικών κόμβων στην πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μ. Αούν, πάντως έκανε προχτές βράδυ και νέο διάγγελμα, καλώντας τον λιβανέζικο λαό να στηρίξει έναν «οδικό χάρτη» για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Δείχνοντας να εισακούει ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, ο Πρόεδρος Αούν υποστήριξε το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση της χώρας να είναι κυβέρνηση τεχνοκρατών βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και όχι βάσει θρησκευτικής ή εθνοτικής ταυτότητας.

Τέλος, χτες βράδυ εκπρόσωπος του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Μεταφορών, ικανοποιώντας και αυτός ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που έχουν ξεκινήσει από τις 17 Οκτώβρη, ανακοίνωσε ότι οι προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας θα αγοράζονται με λιβανέζικες λίρες αντί για δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ