Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΛΚΙΣ
Ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας» με ΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης!

Με κινητοποίηση απαντούν τη Δευτέρα η Επιτροπή Ειρήνης, σωματεία και φορείς της πόλης

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Κιλκίς
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Κιλκίς
Κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο Κιλκίς, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, απαιτώντας από τη διοίκηση του δήμου να αποσύρει το κατάπτυστο και επικίνδυνο μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟικό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΠΚΕΕΥΕ), που φέρνει για έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κέντρο έχει έδρα το Στρατόπεδο «Παπαθεοφίλου» στην Κρηστώνη του Κιλκίς. Εχει ως σκοπό την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟικού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις.

Είναι ένα από τα 26 αντίστοιχα διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα και σήμερα «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές αποστολές, κυρίως στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο αλλά και σε Αφγανιστάν, Μάλι, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Δυτική Σαχάρα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, «οι δύο οντότητες, μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών και τη σύμπραξη, προτίθενται να αναβαθμίσουν τη διασύνδεσή τους σε θέματα εκπαίδευσης και στη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών». Στους τομείς συνεργασίας αναφέρονται τα εξής: Εκπαιδευτική συνεργασία, διάδοση πληροφοριών εκπαιδεύσεως, εκπαίδευση στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι φορείς που διοργανώνουν την κινητοποίηση καταγγέλλουν τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς που, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, έρχεται να ξεπλύνει τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό και να βάλει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στην καθημερινότητα του λαού. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Δεν λογαριάζει τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του Κιλκίς και τους μεγαλειώδεις αγώνες που έχει δώσει διαχρονικά ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις επεμβάσεις και τις ΝΑΤΟικές βάσεις. Δεν λογαριάζει τους κινδύνους στους οποίους μπλέκει το λαό της περιοχής μας.

(...) Το μνημόνιο συνεργασίας δεν είναι μόνο προκλητικό και κατάπτυστο, αλλά και επικίνδυνο, γιατί επιδιώκει να γαλουχήσει τη νέα γενιά του τόπου μας με τις απάνθρωπες αρχές της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, το οποίο όχι μόνο δεν μας προστατεύει, αλλά από όπου έχει περάσει έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων, έστησε ακόμα και δικτατορίες σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας».

Τέλος, καλούν το λαό της περιοχής να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική δράση, την πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συμμετέχοντας μαζικά και στην κινητοποίηση της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ