Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία

Σε τοποθέτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τη συζήτηση για την κατάσταση στη Βολιβία, που διεξάχθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Καταδικάζουμε το πραξικόπημα στη Βολιβία που ενορχήστρωσαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και την ντόπια ολιγαρχία, με την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση του Στρατού και της Αστυνομίας για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, Εβο Μοράλες. Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συλλήψεις και διώξεις διαδηλωτών, τους βανδαλισμούς της πρεσβείας της Βενεζουέλας, τις αντικουβανικές ενέργειες των αντιδραστικών δυνάμεων. Η δε ΕΕ προκαλεί με τη στάση της, δήθεν ίσων αποστάσεων, που στην πράξη ενθαρρύνει τους πραξικοπηματίες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βολιβίας. Οι εξελίξεις τόσο στη Βολιβία, αλλά και στη Βενεζουέλα, στη Χιλή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι υπόθεση των λαών τους, της πάλης των εργατικών - λαϊκών κινημάτων, των συνδικάτων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων και αποτελεί δικό τους αναφαίρετο δικαίωμα να επιβάλουν το δίκιο τους. Να επιλέξουν το δικό τους μέλλον για τη χώρα τους, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στα πραξικοπήματα, στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξαθλίωση, στην άγρια καταστολή της θέλησης του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ