Σάββατο 16 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΓΝΗ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και την απόλυση συμβασιούχου παιδοψυχιάτρου

Την αδυναμία να καλυφθούν οι εφημερίες της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, μετά και την απόλυση παιδοψυχιάτρου, της οποίας έληξε η σύμβαση, δηλώνει η διευθύντρια της Κλινικής με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό της προς το υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ.

Πρόκειται βεβαίως για άλλη μια εξέλιξη χαρακτηριστική για τις συνέπειες της πολιτικής εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που χτυπάει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, διευρύνοντας την «ευελιξία».

Στο έγγραφο αναφέρεται πως παρότι έχουν ενημερωθεί εγγράφως η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ από τις 6/11, δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση για την «άμεση επίλυση αυτού του εξαιρετικά επείγοντος ζητήματος, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια της κλινικής, η οποία σήμερα παρουσιάζει πληρότητα 100%».

Η υποστελεχωμένη κλινική λειτουργεί σήμερα με μόλις τρεις παιδοψυχιάτρους κι έναν ειδικευόμενο ψυχίατρο (συμμετέχει στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του για τρεις μήνες), οπότε είναι αδύνατη η κάλυψη των αναγκών εφημερίας.

Τρεις παιδοψυχίατροι καλούνται να καλύψουν: Τα περιστατικά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας καλύπτοντας την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Τα επείγοντα περιστατικά. Τα εξωτερικά ιατρεία. Το νέο Ιατρείο Πρώιμης Παρέμβασης, το οποίο έχει εγκριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ και αποτελεί κρίσιμο τομέα παρέμβασης - πρόληψης. Τις εισαγγελικές παραγγελίες. Τη διασυνδετική.

«Για να υπάρχει πλήρης κάλυψη χρειάζονται άλλες δύο προσλήψεις παιδοψυχιάτρων και να ενεργοποιηθούν οι 8 θέσεις ειδικευόμενων παιδοψυχιάτρων», αναφέρεται στο έγγραφο.

Παράλληλα εκκρεμούν: 2 θέσεις παιδοψυχιάτρων ΕΣΥ, 1 θέση πανεπιστημιακού παιδοψυχιάτρου, 1 θέση ψυχολόγου, 3 μόνιμοι νοσηλευτές, η αναγκαία αποκλειστική απασχόληση της κοινωνικής λειτουργού στο Τμήμα και 1 θέση γραμματέα.

Το έγγραφο της διευθύντριας της Κλινικής κατατέθηκε άμεσα ως Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ, προς τον υπουργό Υγείας.

Αμεση ήταν και η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, που μεταξύ άλλων στηλιτεύει τον ίδιο τον τρόπο που ιδρύθηκε η Κλινική, μέσω ΕΣΠΑ, όπως και τη στελέχωσή της με εργαζόμενους με «μπλοκάκια» και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ