Σάββατο 16 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Προχωρούν με συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Νέα σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη σωματεία εργαζομένων και συνδικαλιστές σε δημόσιες μονάδες Υγείας της Αττικής, με τη συμμετοχή των Σωματείων Εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «Αττικόν», ΚΑΤ, «Ελπίς», «Σωτηρία», Οφθαλμιατρείο, «Λαϊκό», «Ασκληπιείο» Βούλας, ΝΙΜΤΣ, «Θριάσιο», ΨΝΑ «Δαφνί», Νίκαια, Παίδων Πεντέλης και ΕΙΝΑΠ. Συμμετείχαν επίσης συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ, από ΟΚΑΝΑ, «Αλεξάνδρα», «Μεταξά», Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Αρεταίειο, ΚΥ Περιστερίου, Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγ. Σάββα».

Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, συναποφασίστηκαν και θα συζητηθούν στα σωματεία οι εξής αγωνιστικές παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα:

-- Πέμπτη 21/11, μέρα κοινής αγωνιστικής δράσης σε όλους τους χώρους εργασίας.

-- Κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωτοβάθμιων σωματείων.

-- Τετάρτη 27/11, συμμετοχή στην πανυγειονομική στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια - Πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας με αιχμή τα ΒΑΕ και το Ασφαλιστικό.

-- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

-- Τετάρτη 11/12, αγωνιστική παρέμβαση στην ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στο Ζάππειο, με θέμα «ΣΔΙΤ στην παροχή υπηρεσιών Υγείας».

Παράλληλα, καταδικάστηκε ο κυβερνητικός αυταρχισμός και πάρθηκε απόφαση για νέα συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας απαιτούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού (ή με όποια «ελαστική» σχέση εργασίας, π.χ. μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.). Μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
  • Αμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία πληρωμή από τους ασθενείς.
  • Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, Μονάδων Εντατικής Νεογνών, χειρουργείων και εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.
  • Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Τη Δευτέρα 18/11 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη συντονισμού των σωματείων εργαζομένων σε δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης, στις 3.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα για την ένταξη στα ΒΑΕ (2020-09-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ (2020-09-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ (2020-09-01 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν στις 8 Μάη για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2019-04-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες συντονισμού στην Υγεία (2019-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ