Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποίηση σήμερα για την ένταξη στα ΒΑΕ

Σε κινητοποίηση για την ένταξη στα ΒΑΕ προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα Τρίτη, μέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Κρίσεων για τα ΒΑΕ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) στην Αθήνα και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 9 π.μ.

Απόφαση για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έχουν πάρει επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», ΚΑΤ, Παίδων «Αγία Σοφία», «Αλεξάνδρα», «Αγιος Σάββας». Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ.) και συμμετοχή στη συγκέντρωση προχωρούν και τα Σωματεία Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Βασικά αιτήματα των υγειονομικών είναι τα εξής: Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. 5ήμερο - 30ωρο - 6ωρο, μία εφημερία τη βδομάδα. Αύξηση των ετήσιων ημερών κανονικής άδειας. Να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί Εργασίας και τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας.

Στη Θεσσαλονίκη, εκλεγμένοι στα σωματεία της Υγείας σήμερα στις 12 μ. θα δώσουν συνέντευξη Τύπου έξω από την πύλη του Ιπποκράτειου.

Στην Πρέβεζα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου (εκκλησάκι).

Στα Τρίκαλα, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του ΓΝ Τρικάλων.

Στα Γιάννενα, αγωνιστές υγειονομικοί καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην είσοδο του ΠΓΝΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ