Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ζητούν εξασφάλιση των απαραίτητων όρων λειτουργίας των σχολείων

Την ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών για την ασφάλεια και υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και για την εκπαιδευτική διαδικασία ζητούν σωματεία.

«Τα ημίμετρα που έχουν εξαγγελθεί από την πλευρά της κυβέρνησης δεν καλύπτουν τους όρους που απαιτούνται, για να διασφαλιστεί η προστασία και η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Οπως σημειώνει ανάμεσα σε άλλα, «το ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων εξαντλήθηκε στα παγουρίνο..., ενώ υπήρχε χρόνος για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως επισκευή κτιρίων, άνοιγμα νέων αιθουσών στην κατεύθυνση μείωσης του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη, όπως και μαζική πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας». «Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία», καλεί η ΟΒΣΑ, δηλώνοντας τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Την άμεση εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα σχολεία ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας.

«Η κυβέρνηση προχωράει στο άνοιγμα των σχολείων μέσα σε μια ανοδική φάση της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς να διαθέτει δεκάρα τσακιστή προκειμένου να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών - εκπαιδευτικών - γονέων ή τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών», αναφέρει και δηλώνει πως «η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού», διεκδικώντας συγκεκριμένα μέτρα για υποδομές και στελέχωση των σχολείων, προστασίας της υγείας.

Αμεσα μέτρα για την επαρκή και αποτελεσματική καθαριότητα των σχολείων ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, δηλώνοντας ότι «με την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν να παίζει».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων δεν επαρκούσαν σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας, που οι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν σχολαστική και τακτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους και τις επιφάνειες των σχολικών μονάδων». Το Σωματείο ζητά μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα και παροχή των όσων απαιτούνται χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ