Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νέα κρούσματα σε χώρους δουλειάς

Σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας, στην κονσερβοποιία «ΑΛΜΜΕ» στην Ημαθία, όπου απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι, εμφανίστηκαν 7 κρούσματα, όπως και σε άλλα κονσερβοποιία της Ημαθίας και της Πέλλας, αλλά και σε εργοστάσιο τυροκομικών προϊόντων.

Το Συνδικάτο απαιτεί μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων (αναρρωτικές άδειες, πλήρεις αποδοχές, καμία απόλυση κ.λπ.), απολύμανση των εγκαταστάσεων και μέτρα για τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών εργασίας. Διαγνωστικά τεστ με δαπάνη κράτους και εργοδοσίας. Μόνιμο επαρκή μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου στους νομούς Πέλλας - Ημαθίας με τα απαραίτητα διαγνωστικά μέσα και μόνιμο προσωπικό. Και τέλος ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των δύο νομών. Καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν και να καταγγείλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία όπου εκδηλώνεται.

Στο μεταξύ, σε μια ακόμα περίπτωση κρούσματος σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» στη Θεσσαλονίκη, και πάλι τέθηκαν σε καραντίνα ελάχιστοι (5) εργαζόμενοι που θεωρήθηκαν «στενές επαφές» του κρούσματος, ενώ το κατάστημα απολυμάνθηκε το βράδυ της Παρασκευής και λειτούργησε κανονικά το Σάββατο.

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Με αφορμή τον ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε χώρους δουλειάς της περιοχής, η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και ταυτόχρονα αναδεικνύει την εικόνα των δημόσιων δομών Υγείας στην Ημαθία.

Οπως αναφέρει, «οι ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές πάνε "πίσω" τις προγραμματισμένες εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες με κίνδυνο της υγείας των ασθενών. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, που ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του ΓΝ Βέροιας, αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσωπικό με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης και όχι μόνιμο προσωπικό.

(...) Φυσικά λόγος δεν μπορεί να γίνει για την ύπαρξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα αγροτικά ιατρεία, το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας θα μπορούσαν αν ήταν στελεχωμένα να συμβάλουν στη μείωση της επιβάρυνσης των νοσοκομείων, αλλά και να εξυπηρετούν τις ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη στους κατοίκους του νομού μας που βρίσκονται μακριά από το Κέντρο (π.χ Πιέρια)».

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων που τη στηρίζουν και θεωρούν το αγαθό της Υγείας εμπόρευμα που μπαίνει στο ζύγι».

Μεταξύ άλλων απαιτεί: Να λειτουργήσουν και τα δυο Νοσοκομεία του νομού με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Να υπάρχουν επαρκή κρεβάτια ΜΕΘ στελεχωμένα. Να αναπτυχθεί, να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και να λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο. Να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλα τα Αγροτικά Ιατρεία του Νομού. Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού κι άλλου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ