Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ των εφοπλιστών

Μαζικό πέταμα των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας στη στεριά, ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση των νησιών τη χειμερινή περίοδο και περισσότερους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα προδιαγράφει το πολυνομοσχέδιο.

Το άρθρο 53 κατατάσσει τους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και προβλέπει ένταξη των ναυτεργατών στο καθεστώς της αναστολής συμβάσεων έως τον Οκτώβρη. Πέραν του ότι καλεί τους ναυτεργάτες να ζήσουν με 534 ευρώ και αυτά έως τον Οκτώβρη, η κυβέρνηση ουσιαστικά δίνει «OK» στους εφοπλιστές να «αναστείλουν» από τώρα την υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση των πλοίων, να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εντατικοποίηση σε βάρος των ναυτεργατών, με εξαντλητικά δρομολόγια.

Ηδη από χτες οι εφοπλιστές άρχισαν να δένουν πλοία (3 έδεσε μόνο η «BLUE STAR») και επιφέρουν αλλαγές στα δρομολόγια. Χαρακτηριστικά, Ικαρία και Σάμος από καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τρία πλοία που προσέγγιζαν μέχρι και την Κυριακή, έμειναν με 3 δρομολόγια τη βδομάδα και ένα πλοίο.

Να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες που έχουν βγει ήδη σε αναστολή, ακόμα περιμένουν την επιδότηση για Ιούνη, Ιούλη και Αύγουστο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ