Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Συγκεντρώσεις - άλλοθι στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης

Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις. Ολες ξεκίνησαν από ένα ανυπόγραφο διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας και προβλήθηκαν από διάφορες ακροδεξιές και θρησκόληπτες ιστοσελίδες. Και αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση την επικίνδυνη πολιτική της, αφού πατώντας σε τέτοιες γραφικές κινήσεις, της δίνεται η δυνατότητα να προβάλλει τη λογική της «ατομικής ευθύνης» για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο Ηράκλειο, η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε σχέση με τη μη τήρηση των μέτρων και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών που φέρεται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση του Ηρακλείου, μετά τα αυξημένα κρούσματα του προηγούμενου διαστήματος, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρεται να ήταν αλλοδαποί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ