Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέρα δράσης για τις συγκοινωνίες η Πέμπτη 10/9

Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, προχωρούν αυτές τις μέρες σε πολύμορφες παρεμβάσεις για τις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες θα κορυφωθούν με μέρα δράσης την Πέμπτη 10/9.

Μεταξύ άλλων, για την Πέμπτη προγραμματίζονται εξορμήσεις σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες, παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις, προβάλλοντας τα αιτήματα για πύκνωση των δρομολογίων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή και ανανέωση του στόλου με καινούργια οχήματα και βαγόνια, λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών κ.ά.

Παρέμβαση στο υπουργείο από εκλεγμένους της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν στις 3 Σεπτέμβρη εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, οι φοιτητές κατέθεσαν τα αιτήματα των συλλόγων.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι η τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες «θα επιδεινωθεί αν εδώ και τώρα δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα πύκνωσης των δρομολογίων που εξυπηρετούν τα ιδρύματα και τις εστίες. Ηδη από το καλοκαίρι και εν μέσω εξεταστικής έγιναν προσπάθειες διακοπής δρομολογίων προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, βάζοντας σε κίνδυνο τους φοιτητές και το λαό της περιοχής».

Επισημαίνουν επίσης ότι εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού στις συγκοινωνίες, πολλοί φοιτητές αναγκάζονται «να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές τους και να μην παίρνουν το "ρίσκο" να ανέβουν στη σχολή για τα μαθήματα και την εξεταστική», ενώ «αρκετοί από τους φοιτητές και τους εστιακούς που έφυγαν κακήν κακώς από την Αθήνα τώρα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψουν».

Ο υφυπουργός, από την πλευρά του, αφού επανέλαβε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για προσλήψεις προσωπικού και αύξηση του στόλου των λεωφορείων (που ακόμα και με βάση τις εξαγγελίες είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων και συνδέονται άμεσα με παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης), ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για τη δωρεάν επιστροφή των εστιακών και των άλλων φοιτητών στην Αθήνα, όπως και ότι δεν θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές των εισιτηρίων.

«Οι διαβεβαιώσεις τους δεν μας καθησυχάζουν», τονίζουν οι εκλεγμένοι φοιτητές, με βάση τα όσα έχει κάνει έως σήμερα η κυβέρνηση, και καλούν σε συνέχιση του αγώνα μαζί με τους συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ