Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση

Δήλωση της οικογένειας Φύσσα

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών στη μεγάλη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, την Παρασκευή 4/9, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι στις 7 Οκτώβρη, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, για να επισφραγίσει τα αδιαμφισβήτητα και αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση των απογόνων των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων της «σποράς των ηττημένων του '45, των εθνικοσοσιαλιστών, των φασιστών (...), των μαχαιροβγαλτών (...)», όπως δήλωνε ο αρχηγός τους, Μιχαλολιάκος. Το δικαστήριο θα αποφασίσει τόσο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξη για τα απλά μέλη και διεύθυνση για τους ναζιστές τότε βουλευτές και τους δύο πυρηνάρχες) όσο και για τις επιμέρους υποθέσεις. Την απόφαση θα λάβουν οι τρεις τακτικοί δικαστές, συγκεκριμένα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη και οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αρχίσει στις 20 Απρίλη 2015 στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μεταξύ των 69 κατηγορουμένων είναι ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι 17 ναζιστές πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συνεκδικάζονταν επίσης η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική ενέδρα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, μαζί με δεκάδες ακόμα εγκληματικές ενέργειες της συμμορίας.

Δήλωση για την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έκανε η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα τόνισαν:

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτώβρη 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη».

Σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης απέναντι στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Σε πλατιά σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και τους μαζικούς φορείς.

Στόχος της σύσκεψης η οργάνωση της δράσης απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη συμπλήρωση των 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»(2020-10-08 00:00:00.0)
Τώρα αμφισβητούν και το ίδιο το γεγονός οι χρυσαυγίτες(2019-02-21 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής(2017-06-21 00:00:00.0)
Χρυσή Αυγή: εγκληματική γιατί είναι ναζιστική(2015-10-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα(2015-10-06 00:00:00.0)
Αποβολή της Πολιτικής Αγωγής ζητάνε οι χρυσαυγίτες...(2015-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ