Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Να καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου σκέφτεται ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το ενδεχόμενο να καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου, που ερευνά το ενδεχόμενο παραπομπής του σε δίκη, ανακοίνωσε χτες πως σκέφτεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. «Αν και δεν έχω κάνει κανένα λάθος και δεν θέλω να δώσω αξιοπιστία σε αυτήν τη δικαστική παρωδία, μου αρέσει αυτή η ιδέα και προκειμένου το Κογκρέσο να μπορέσει εκ νέου να επικεντρωθεί (στον νομοθετικό ρόλο του)», ανέφερε σχετική ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου στο «Twitter».

Αφορμή έδωσε προχτεσινή συνέντευξη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στο δίκτυο CBS, όπου κατηγόρησε τον Πρόεδρο Τραμπ ότι επικρίνει την έρευνα σε βάρος του, τονίζοντας: «Εάν δεν συμφωνεί με όσα ακούει, δεν θα πρέπει να στέλνει μηνύματα στο Twitter, θα πρέπει να έρθει ενώπιον της επιτροπής και να καταθέσει υπό όρκο».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε επικρίνει την Τζένιφερ Γουίλιαμς (βοηθός του αντιπροέδρου Μάικ Πενς) που κατέθεσε εναντίον του σε έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Γουίλιαμς είχε χαρακτηρίσει στη διάρκεια της κατάθεσής της «απαράδεκτα» ορισμένα από τα σχόλια του Προέδρου Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι, τον περασμένο Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ