Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Η υγεία του λαού άμεσα συνδεδεμένη με το Ασφαλιστικό

Σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση στο Αιγάλεω, μίλησε στις 13/11 ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως οι αντιασφαλιστικοί και οι άλλοι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα «χειροτέρεψαν το ύψος των συντάξεων, τα όρια ηλικίας, τα επιδόματα ανεργίας, τις παροχές Υγείας, έφεραν αυτήν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στο χώρο του Φαρμάκου».

Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε, «αποτύπωναν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, όπως είναι επεξεργασμένες στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ, τις "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ στα Εργασιακά, στους μισθούς, στις συντάξεις, στην "ευέλικτη" εργασία».

Παρουσιάζοντας μια σειρά από πλευρές της διαχρονικής αντιασφαλιστικής επίθεσης, ο Γ. Τασιούλας στάθηκε αναλυτικά και στα ζητήματα της Υγείας και την άμεση σύνδεσή τους με το Ασφαλιστικό.

Σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας, εδώ στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, επιβεβαιώνει το χαρακτήρα των κυβερνητικών επιλογών:

Στο "Αττικόν" μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό. Τα ράντζα και η ταλαιπωρία των ασθενών είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, χωρίς γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων, με ελάχιστο προσωπικό, με αναμονή παραπάνω από 3 μήνες σε κάποιες ειδικότητες.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας και οι οικογενειακοί γιατροί δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες συνταγογράφησης.

Τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαΐτειο) και δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης συρρικνώνονται συνεχώς και βρίσκεται το κατάλληλο έδαφος για να αναπτύσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο.

Στο "Κέντρο Βρεφών - Η ΜΗΤΕΡΑ" παραμένουν κλειστές πτέρυγες, με δεκάδες παιδάκια εγκαταλειμμένα, ενώ θα έπρεπε να εξασφαλίζονται με ευθύνη του κράτους.

Το "Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων" υποβαθμίζεται διαρκώς.

Χειροτερεύει, μέρα με τη μέρα, το καθεστώς απόδοσης αναπηρίας για συντάξεις αναπηρίας με βάση τους νόμους που έχουν ψηφιστεί.

Ολα τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν και επιβεβαιώνουν ότι η υγεία των εργαζομένων είναι "κόστος" για το αστικό κράτος και στη βάση αυτή ψαλιδίζεται, για να μετατραπεί σε κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Να κατανοηθούν οι πλευρές της ενιαίας αντιλαϊκής στρατηγικής

Πρέπει, τόνισε, το θέμα αυτό να τονιστεί παραπάνω, να κατανοηθούν οι στόχοι του κεφαλαίου, που συνδέονται άμεσα με το θέμα της Ασφάλισης.

«Για παράδειγμα», επισήμανε, «πρέπει να σκεφτεί κάποιος το εξής: Για ποιο λόγο, από τον ΣΕΒ και όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις προβάλλεται σθεναρά το ζήτημα της μείωσης των εισφορών, αλλά μόνο για το κομμάτι που αφορά τη σύνταξη;

Για τις εισφορές στην Υγεία δεν ενδιαφέρονται να μειωθούν ή να καταργηθούν, όπως διεκδικούμε ως Κόμμα με την ταυτόχρονη υποχρέωση του κράτους και της εργοδοσίας να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί. Αντίθετα τις αυξάνουν, όπως έκαναν στους συνταξιούχους στην κύρια σύνταξη από 4% σε 6%, ενώ έβαλαν και πρόσθετη εισφορά για την Υγεία στην επικουρική σύνταξη, επίσης 6%.

Τις εισφορές Υγείας, στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, το κεφάλαιο τις ξαναβάζει στην τσέπη από την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Στη σύνταξη όμως, που αναγκαστικά πρέπει να καταβάλλεται, πρέπει να βρουν και άλλους τρόπους πέραν των άμεσων περικοπών. Η μείωση των εισφορών θα φέρει "προ των πυλών" νέες μειώσεις και θα στρέψει κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση».

«Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα και τώρα με την παρέμβαση των κομμουνιστών», τόνισε, «είναι ο δρόμος ώστε να συζητηθούν όλες οι πλευρές της Κοινωνικής Ασφάλισης, να δυναμώσει η διεκδίκηση των αιτημάτων, αλλά και να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να σκεφτούν σε βάθος τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια πραγματική Κοινωνική Ασφάλιση και τι μπαίνει εμπόδιο σήμερα για να μπορούν να απολαύσουν ένα πραγματικά σύγχρονο δίχτυ ασφάλειας της ζωής τους σε όλα τα επίπεδα, σε εργασία, Υγεία, σύνταξη, πρόληψη, Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ