Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σήμερα στην Αττική

Από την προχτεσινή μαζική συγκέντρωση στην Πρέβεζα
Από την προχτεσινή μαζική συγκέντρωση στην Πρέβεζα
Με σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών, σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής συντονίζουν τα βήματά τους στο πλαίσιο της σημερινής κοινής Μέρας Δράσης, στην οποία κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη 15 σωματείων του Λεκανοπεδίου.

Οι εργαζόμενοι με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους απαιτούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Καμία απόλυση συμβασιούχου - Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Αμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία πληρωμή από τους ασθενείς. Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝ, χειρουργείων και εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό. Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Στο πλαίσιο της σημερινής Μέρας Δράσης στην Αττική:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.), συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παρέμβαση στη διοίκηση. Σε χτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου έγινε αποτίμηση των κινητοποιήσεων του προηγούμενου τριμήνου και συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Στο ΚΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.
  • Στο «Αττικόν», το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στη Διοίκηση.
  • Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» θα πραγματοποιηθεί πλατιά εξόρμηση σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Οι αγωνιστικοί σταθμοί του επόμενου διαστήματος όπως προέκυψαν από την κοινή σύσκεψη σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών είναι οι εξής:

-- Κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωτοβάθμιων σωματείων.

-- Την Τετάρτη 27/11, συμμετοχή στην πανυγειονομική στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια - Πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας με αιχμή τα ΒΑΕ και το Ασφαλιστικό.

-- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

-- Την Τετάρτη 11/12, αγωνιστική παρέμβαση στην ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στο Ζάππειο, με θέμα «ΣΔΙΤ στην παροχή υπηρεσιών Υγείας».

Συγκέντρωση στην Πρέβεζα

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ μαζική συγκέντρωση στην πόλη, με τη στήριξη πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών Υγείας, ενάντια στη συλλειτουργία των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε έγγραφο που κοινοποίησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στους γιατρούς του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας, με το οποίο καλούνται να καλύπτουν με «εντέλλεσθε» (χωρίς δηλαδή τη δική τους συναίνεση) εφημεριακά εκτός από το τοπικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο της Λευκάδας επ' αόριστον.

Την κεντρική ομιλία την πραγματοποίησε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Σωτηρία Κωλέτση, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γιώργος Πρέντζας, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, και ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας.

«Φτάνει πια, να πληρώνουμε ένα σωρό χρήματα κάθε χρόνο σε ασφαλιστικές εισφορές κι όταν χρειαστεί να βρούμε την υγειά μας να πρέπει να ξαναπληρώσουμε. Ηρθε η ώρα για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα το οποίο θα πρέπει να φτιαχτεί πρωτίστως για τον φτωχό λαό του νομού μας και όχι για τους κοτεράτους παραθεριστές όπως πρόσφατα διατυπώθηκε από τη δημοτική αρχή, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της ΝΔ που βλέπει τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις που αναζητούν πελάτες», σημείωσε μεταξύ άλλων η Σ. Κωλέτση.

«Οι προθέσεις και της σημερινής κυβέρνησης», πρόσθεσε, «αποτυπώθηκαν από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της: Να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία χωρίς να κάνουν επιπλέον προσλήψεις, ουσιαστικά εξοντώνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό, ξεκινώντας από τις Καρδιολογικές Κλινικές και το Αναισθησιολογικό Τμήμα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον της αλληλέγγυας δράσης απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ».

Σάμος: Προσπάθεια συκοφάντησης του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Την ίδια ώρα, διάφορα επιτελεία επιχειρούν να συκοφαντήσουν σωματεία που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα.

Ετσι, την ώρα που ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου είχε προκηρύξει στάση εργασίας στηρίζοντας τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου στο πλαίσιο της προχτεσινής κινητοποίησης για την αναγκαία ενίσχυση του ΚΥ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ κείμενο που παρουσιαζόταν τάχα ως ανακοίνωση των εργαζομένων της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής, οι οποίοι εμφανίζονταν να διαχωρίζουν τη θέση τους από τις αποφάσεις του Συλλόγου και να στηρίζουν την πολιτική των «μπαλωμάτων», με τις μετακινήσεις προσωπικού από τη μια υποστελεχωμένη δομή στην άλλη, από το ΚΥ Καρλοβάσου στο Νοσοκομείο Σάμου.

«Η ανακοίνωση στάλθηκε από το γραφείο του Διοικητή», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων και θέτει το εύλογο ερώτημα: «Ποιοι συνάδελφοι διαφωνούν με τη θέση του Συλλόγου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας του νησιού, αλλά και με τη θέση μας για την άμεση προκήρυξη παιδιάτρων και όχι λύσεων του ποδαριού και μπαλωμάτων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ