Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Πετάει έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου τα σωματεία των συνταξιούχων!

Ενοχλούνται οι εργατοπατέρες από την αγωνιστική συμπόρευση των συνταξιουχικών σωματείων με το ταξικό κίνημα

Η ηγετική ομάδα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ) «χτύπησε» ξανά, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί «άξιο» εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ: Μετά την απαράδεκτη και αντικαταστατική αποπομπή εκλεγμένων μελών του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, προέδρων ταξικών σωματείων, τώρα κάνει έξωση από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου σε σωματεία των συνταξιούχων!

Η έξωση βέβαια δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για συνταξιουχικά σωματεία που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλα τα τελευταία χρόνια και στα στηρίγματά της μέσα στα συνδικάτα.

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε προς τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων που συστεγάζονται σε ένα μικρό γραφείο στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, τους γνωστοποιήθηκε η επικείμενη έξωσή τους, με πρόσχημα την... έλλειψη χώρων και χρήση του συγκεκριμένου γραφείου για «εκπαιδευτικούς» σκοπούς!

Για να περάσει μάλιστα χωρίς πολλές - πολλές αντιδράσεις η έξωση, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΕΥΚ) διαμήνυσε στον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΒΦΛ ότι μετά από λίγο καιρό στο δικό του σωματείο θα ξαναέδινε γραφείο. Στόχος ήταν να πετάξει έξω τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πέτρο Ταχματζίδη.

Δυστυχώς για τους εργατοπατέρες της ηγεσίας του ΕΥΚ, η εντιμότητα του προέδρου των Συνταξιούχων των ΒΦΛ τον οδήγησε να δημοσιοποιήσει τα γεγονότα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, τρίβοντάς τους στο πρόσωπο τη βρώμικη συμφωνία που του πρότειναν.

Και ο πρόεδρος του ΕΥΚ, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες, παραδέχτηκε την άθλια μεθόδευση και αποκάλυψε δημόσια ότι θεωρεί τσιφλίκι του το σπίτι των εργαζομένων, επικαλούμενος ότι «δεν μπορεί ο κύριος Ταχματζίδης να τρέχει σε κάθε εκδήλωση του ΠΑΜΕ... να τρέχει και να φωνάζει κι αυτός μαζί τους, τη στιγμή που φιλοξενείται στο Εργατικό Κέντρο».

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας και το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας - Θάσου καταγγέλλουν τις πρακτικές της ηγεσίας του ΕΥΚ.

Επιπλέον σημειώνουν ότι οι «εκπαιδευτικοί σκοποί» που επικαλούνται οι εργατοπατέρες για την έξωση είναι «τα γνωστά επιδοτούμενα προγράμματα με τα οποία, εκτός από κάτι ψίχουλα που παίρνουν οι συμμετέχοντες, στήνεται ένα μεγάλο φαγοπότι για τους διοργανωτές. Ενώ παράλληλα κάνουνε και εκλογές και σε κανένα "σωματείο φάντασμα" - από τα πολλά με παραπλήσιους τίτλους, τους γνωστούς μηχανισμούς αναπαραγωγής αντιπροσώπων στο ΕΥΚ - τη μέρα που θα δίνουνε τις βεβαιώσεις στους "ωφελούμενους"».

Αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΕΥΚ, τονίζουν, «είναι ότι τα συνταξιουχικά σωματεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, είναι πραγματικά κέντρα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης. Αντίθετα με την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ Καβάλας που έχει μετατρέψει το κτίριο του ΕΥΚ σε απροσπέλαστο φρούριο, κλειδαμπαρωμένο για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους και ορθάνοιχτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Τέλος, καλούν όλα τα σωματεία της Καβάλας που έχουν δράση και δεν είναι φαντάσματα να καταδικάσουν τις πρακτικές των εργατοπατέρων που κάνουν έξωση σε σωματεία που δεν τους προσκυνούν.

Καταγγελία από την ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρει: «Δεν της φτάνουν της συνδικαλιστικής μαφίας η λάσπη, τα ψέματα, το να επιστρατεύουν φουσκωτούς και μπράβους, αστυνομία και ΜΑΤ, να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να συνεδριάζει κανένα όργανο, αποφάσεις παράνομες και αντικαταστατικές, τώρα χρησιμοποιούν την υπονόμευση, ακόμα και την έμμεση εξαγορά», τονίζοντας ότι τέτοια ενέργεια ήταν η μάταιη προσπάθεια των εργατοπατέρων να δελεάσουν τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων της ΒΦΛ.

«Πλέον δεν υπάρχουν προσχήματα!», τονίζει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ. «Θυμίζουμε ότι μιλάμε για τον ίδιο μηχανισμό που διεξάγει εκλογές σε σωματεία - "φαντάσματα" σε συνεργασία με τους εργοδότες, με αντάλλαγμα την υποταγή και το να μην κουνιέται φύλλο απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Για να περνά η αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων χωρίς αντίσταση. Για να σκορπούν στην εργατική τάξη πότε αυταπάτες (ότι κεφάλαιο και εργάτες είναι κοινωνικοί εταίροι!) και πότε την απογοήτευση και τη μοιρολατρία».

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες τόσο η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ όσο και ο δήμαρχος Καβάλας, στου οποίου το ψηφοδέλτιο ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ