Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΒΕΛΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πάλη του ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες μίλησαν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και η Σεμίνα Διγενή

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών γέμισε το Σάββατο 23 Νοέμβρη το απόγευμα από Ελληνες νέους και παλιότερους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Βελγίου, για την εκδήλωση με θέμα: «Η πάλη του ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια - Η τοποθέτησή του για την ψήφο των αποδήμων». Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και χαιρέτισε η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Η Σ. Διγενή στην ομιλία της φώτισε το πλέγμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ζούμε την περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της για λογαριασμό του κεφαλαίου, προσπαθώντας να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται». Αναφέρθηκε ακόμα στους «μεγάλους και δύσκολους αγώνες» που «είναι μπροστά μας», όπως για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη ΔΕΗ, τα πανεπιστήμια. «Η αντιλαϊκή πολιτική έχει απέναντί της ένα εργατικό - λαϊκό κίνημα, ένα φοιτητικό κίνημα και μια πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που δεν μπορεί να την αγνοήσει», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος με τη σειρά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην οργάνωση του κινήματος των Ελλήνων μεταναστών και φοιτητών, εκείνων που «πήραν τη δύσκολη απόφαση να αφήσουν τη χώρα τους για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργούν οι αστικές κυβερνήσεις με την αντιλαϊκή πολιτική τους». Στάθηκε αναλυτικά στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και στις εξελίξεις στην οικονομία, στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην ένταση του αντικομμουνισμού, όπως με το κατάπτυστο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που δικαιολογεί τις διώξεις κομμουνιστών και αποθρασύνει τους φασίστες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αξιώσεις του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή φασίστα υπόδικου Λαγού για μετονομασίες δρόμων όπως η Λεωφόρος Στάλινγκραντ στις Βρυξέλλες, την απαγόρευση χρήσης του σφυροδρέπανου κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ