Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Τεχνογνωσία ΠΑΣΟΚ» σε μεθόδους και στόχους

Με τη συμμετοχή πλειάδας πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παλιών και νέων «μεταγραφών» και τα γνωστά σοσιαλδημοκρατικά παραμύθια σε πρώτη γραμμή, που αποτυπώθηκαν και στην πολιτική διακήρυξη που εγκρίθηκε, έγινε η «επίσημη πρώτη» της «Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης» του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων, επανέλαβε την κάλπικη διαχωριστική γραμμή περί «προόδου και συντήρησης», δήλωσε ότι στόχος της ανασυγκρότησης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος της κυβερνώσας αριστεράς, μέσω του οποίου θα αποκτηθούν «βαθιές ρίζες μέσα στον κοινωνικό ιστό» για τη στράτευση λαϊκών δυνάμεων στα προτάγματα του κεφαλαίου και για να συγκροτηθεί «μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που θα μας οδηγήσει (...) σε μια νέα πορεία προοδευτικής διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας». Ενώ δίνοντας και το περιεχόμενο της «προοδευτικής» αυτής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου επικαλέστηκε και επικρότησε τα παραδείγματα του Κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία, που «διαθέτει την πιο ριζοσπαστική οικονομική και πολιτική πρόταση σήμερα», και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, που «έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το πώς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις υπέρβασης των ανισοτήτων»!

Με ένα κάρο χαρακτηρισμούς, αλλά χωρίς κουβέντα για την ουσία της πολιτικής και τους στόχους του κεφαλαίου που από κοινού υπηρετούν, επιτέθηκε στη ΝΔ μιλώντας για «παλινόρθωση του πελατειακού και αυταρχικού κράτους», για «ηγεμονία του ρατσιστικού λόγου», για «ακροδεξιές προκλήσεις», επικαλούμενος παραδείγματα όπως π.χ. το Φορολογικό ή τα Εργασιακά, όπου η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπώντας τα εύσημα του εγχώριου - και όχι μόνο - κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, σ' αυτούς απευθυνόταν ο Αλ. Τσίπρας καρφώνοντας τη ΝΔ ότι τάχα δεν υπηρετεί με την ίδια ευλάβεια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και επιδεικνύει «παθητικότητα μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις στη γειτονιά μας», ότι «η ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που ακολούθησε η δική μας κυβέρνηση, και έδωσε καρπούς για την περιοχή και την Ελλάδα, έχει εγκαταλειφθεί (...) Και τώρα η Ελλάδα, από δραστήριος πρωταγωνιστής στην περιοχή, έχει, δυστυχώς, μετατραπεί σε μια χώρα - παρατηρητή των εξελίξεων».

Ιδιαίτερα απευθύνθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διαμηνύοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατακτήσει τον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας» και άρα προς το συμφέρον όσων τοποθετούνται στο χώρο αυτό είναι η συμπόρευση μαζί του για την επάνοδο στην κυβερνητική εξουσία, ενώ σε σχέση με τα σενάρια περί διπλών εκλογών λόγω «απλής αναλογικής» είπε πως «δεν θα χρειαστεί. Οπως έγινε και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, έτσι κι εδώ, οι εκλογές αυτές (...) θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ