Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, κάλπικες υποσχέσεις και καταστολή στο λαό

INTIME NEWS

Το στίγμα της επιτάχυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου, παράλληλα με τα «συμπληρώματά» της, την ένταση της καταστολής κατά των εργατικών - λαϊκών αγώνων και της πολιτικής «πτωχοκομείου» για τη διαχείριση της φτώχειας, έδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης με την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή αλλά και κλείνοντας την Κυριακή το τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός έταξε για μια ακόμα φορά στο κεφάλαιο επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, ανέφερε ότι ψηφίστηκαν ήδη 25 νομοσχέδια και συνολικά θα ψηφιστούν 30 έως τα Χριστούγεννα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για να αλωνίζουν οι επιχειρήσεις, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στη ΔΕΗ αλλά και το Φορολογικό, που δίνει και νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στέλνοντας το λογαριασμό στο λαό, που θα συνεχίζει να πληρώνει πάνω από το 93% της φορολογίας, αλλά και νέα χαράτσια όπως π.χ. αυτό των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επιβεβαιώνοντας δε ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής, κατά το κλείσιμο του συνεδρίου προανήγγειλε εκ νέου την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για να βάλει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις, επικαλούμενος μάλιστα το μαζικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα που διοργάνωσαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για την Ασφάλιση, λέγοντας χωρίς ντροπή πως «κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Και ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι ίδιοι, με το "έτσι θέλω" αποφάσισαν για τη ζωή όλων στην πρωτεύουσα».

Παράλληλα, παρά τα παχιά και κάλπικα συνθήματα περί «ανάπτυξης για όλους», για τα λαϊκά στρώματα έταξε ψίχουλα και επιδόματα, επικαλούμενος το επίδομα πτωχοκομείου που θα πάρουν «σχεδόν 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων», πριν τα Χριστούγεννα, και ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα αφορά «τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και ...τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ», δηλαδή μόνο τους πιο εξαθλιωμένους.

Στην καταστολή και στα κλειστά κέντρα - φυλακές επικέντρωσε σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη ξεριζωμένων ανθρώπων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, ενώ εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να βάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα στη «μέγγενη» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (βλέπε αναλυτικά σελ. 4).

Να καταγραφεί και η ομιλία του πρ. πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, που με αναφορές περί «λαθρομεταναστευτικού» και «άτυπου λαθρο-εποικισμού» υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, αλλά και για τα Ελληνοτουρκικά απέναντι στον «επεκτατισμό» της Τουρκίας, βάζοντας σαν προαπαιτούμενο για ισχυροποίηση της ελληνικής αστικής τάξης την «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας της. Τέλος, σε μια υποτίθεται προσωπική τοποθέτηση, που βασικά αντανακλά διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, είπε ότι «αυτές είναι οι απόψεις μου» και δεν τις διαπραγματεύθηκε ποτέ, «για οποιοδήποτε αξίωμα», «ούτε εντός, ούτε εκτός Ελλάδος», μια σπόντα που συνδυάζεται με τις φήμες που τον ήθελαν είτε κοινοτικό επίτροπο ή υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Γ. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «θεωρούμε ότι η κυρίαρχη πολιτική, τη σκυτάλη της οποίας έχει πάρει η δική σας κυβέρνηση, το δικό σας κόμμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα που γεννά για τον ελληνικό λαό η πορεία των διεθνών, ευρωπαϊκών και εσωτερικών εξελίξεων». Σημείωσε ακόμα πως «παρά τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ξέρετε ότι το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτική αρχών, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς. (...) Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον, προσδοκώντας αντίστοιχη στάση και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Από αυτήν την άποψη, μόνο κακό κάνουν πρακτικές και τοποθετήσεις και δικών σας δυνάμεων που εμμένουν σε έναν ωμό αντικομμουνισμό, σε μια αντιδραστική σκοταδιστική ρητορική, σε λογικές καταστολής και αυταρχισμού βγαλμένες από άλλες εποχές. Που τελικά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενισχύουν και να νομιμοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις και αντιλήψεις, να ευνοούν τον τυχοδιωκτισμό και τη χειραγώγηση τίμιων ανθρώπων από πολιτικές δυνάμεις, που δεν κινούνται στη βάση αρχών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προδιαγράφει την ένταση της καταστολής και των απελάσεων (2021-09-07 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στις 18 και 30 Μάρτη (2021-03-11 00:00:00.0)
Παρουσίασε την πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής που υλοποιεί (2019-12-19 00:00:00.0)
Το μαύρο άσπρο, «πασπαλισμένο» με κάλπικα διλήμματα και πλαστές διαχωριστικές γραμμές (2018-07-03 00:00:00.0)
Βήμα για εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη» (2013-05-03 00:00:00.0)
Ανοίξτε το δρόμο για να ζείτε με αξιοπρέπεια στα χωράφια και τα χωριά σας! (2007-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ