Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Συνεχίζουν τη διεκδίκηση πραγματικά ανώτατης Παιδείας

Συλλαλητήρια χτες σε Αθήνα και Λάρισα

«Είμαστε ανώτατοι μόνο στα χαρτιά. Μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά». Το σύνθημα περιγράφει ακριβώς την αγωνία των σπουδαστών των ΤΕΙ που παρά το νόμο της λεγόμενης «ανωτατοποίησης», δεν είδαν καμιά αναβάθμιση των σπουδών ή των ιδρυμάτων τους. Ετσι, διεκδικούν το δίκιο τους στο δρόμο του αγώνα και χτες έκαναν την αρχή στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σχολών Γραφικών Τεχνικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΛΕΤΕ και κλαδικών συνελεύσεων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΕΙ Αθήνας. Απλωσαν τα πανό τους και βάδισαν «κόντρα στην απάτη της ανωτατοποίησης», διεκδικώντας πραγματική μόρφωση και ειδίκευση μέσα στο πτυχίο τους, δουλιά για όλους.

«Τα ΤΕΙ δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για Ανώτατη δημόσια Παιδεία», φώναζαν κατά τη διάρκεια της πορείας οι σπουδαστές, που αντιλαμβάνονται ότι μετά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκών Σορβόνης, Μπολόνια, Πράγας, οι σπουδές τους υποβαθμίζονται στο επίπεδο της φτηνής κατάρτισης, τα πτυχία τους δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και τσακίζονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων που έρχονται, οι σπουδαστές καυτηρίασαν την πραγματικότητα των σχολών τους, με το σύνθημα: «Με λάμπες και φώτα στολίζουν την Αθήνα κι εργάτες, φοιτητές αφήνουνε στην πείνα», ενώ τόνισαν πως «η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ' αγώνες κατακτιέται». Φτάνοντας στο υπουργείο, το βρήκαν ζωσμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ομως δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, στους δρόμους του αγώνα.

Διαδήλωση και στη Λάρισα

Αγωνιστική πορεία στους δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν χτες σπουδαστές του ΤΕΙ, διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη δήθεν ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και την αναβάθμιση των σπουδών τους. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εβραίων και πραγματοποίησαν πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία Λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, αν και το ΤΕΙ Λάρισας ήταν κλειστά χτες, για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη που παρέχουν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αφού το μέλημά τους ήταν να επιδιώξουν να στείλουν τους σπουδαστές στα σπίτια τους και όχι να βγουν στους δρόμους του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχουμε χιλιάδες λόγους να ξεσηκωνόμαστε(2008-01-08 00:00:00.0)
Κοινές διαδηλώσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις(2006-06-02 00:00:00.0)
OΧΙ Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς(2003-09-19 00:00:00.0)
Εξαγγελίες και «απειλές»(2002-04-17 00:00:00.0)
Αποδεικνύεται η απάτη της «ανωτατοποίησης»(2002-01-19 00:00:00.0)
Με αφορμή μια συνάντηση(2001-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ