Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ
Αφημένοι στη τύχη τους

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Στην τύχη τους έχει αφήσει η κυβέρνηση τους αγρότες, την ασφάλεια των αγροτικών περιουσιών και καλλιεργειών στην ύπαιθρο, αφού δεν προχώρησε στις αναγκαίες αλλαγές και δεν ανέκοψε τη συρρίκνωση της Αγροφυλακής. Αυτό σημειώνουν, σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για την αναβάθμιση της Αγροφυλακής και την επίλυση των προβλημάτων του ολιγάριθμου πλέον προσωπικού της.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της οδήγησε στην υποβάθμιση του αντικειμένου της αγροτικής ασφάλειας, το συρρικνωμένο προσωπικό της Αγροφυλακής παραμένει μέχρι σήμερα αδιαβάθμητο και θεωρείται προσωπικό αποτελούμενο από εργαζόμενους β` κατηγορίας, με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, με μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καλείται να απαντήσει τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση: 1) Για την πλήρη μελέτη των αναγκών που υπάρχουν για τη φύλαξη των αγροτικών καλλιεργειών και περιουσιών πανελλαδικά (σε προσωπικό και μέσα κ.ά.), 2) για την προσαρμογή του αντικειμένου της Αγροφυλακής αποκλειστικά στα παραπάνω, την αποστρατιωτικοποίησή της, την αποδέσμευσή της από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 3) για τη διασφάλιση των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων, 4) για την ισότιμη και πλήρη ένταξη των αγροφυλάκων στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τις σπουδές τους, 5) για την ισότιμη και ανεμπόδιστη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή τους, 6) για την πλήρη ένταξή τους στην κύρια και επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στο δημόσιο με τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις και 7) για την άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών για πρόσθετη εργασία, όπως αμείβονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Β. Μπούτας, Απ. Τασούλας, Στ. Παναγιώτου, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής, Μ. Μπόσκου, Στ. Σκοπελίτης και Μπ. Αγγουράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ