Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ
Αναγκαία η αναβάθμισή τους

Παρέμβαση στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Μ. Κωστόπουλου

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα αναφέρεται η Ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μήτσος Κωστόπουλος στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, τα πολυιατρεία του ΙΚΑ σήμερα προσφέρουν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε πάνω από 6.000.000 ασφαλισμένους. Με τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων προστίθενται νέοι ασφαλισμένοι.

«Η υποβάθμιση των πολυιατρείων, με τις ελλείψεις σε προσωπικό, που φτάνουν το 32%, και τον μη τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους, είναι συνειδητή τακτική της κυβέρνησης, έτσι που το ΙΚΑ να μετατρέπεται σε βασικό αιμοδότη των διάφορων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση των βουλευτών.

Παράλληλα, οι κομμουνιστές βουλευτές, αναφερόμενοι στα προβλήματα των εργαζομένων, τονίζουν: «Τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και τα πολυιατρεία με πρόσκαιρες μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη οξυμένων μόνιμων αναγκών».

Καταλήγοντας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: «Πότε και με ποιους τρόπους θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα αναβάθμισης των πολυιατρείων και νοσοκομείων του ΙΚΑ και πότε θα καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες; Τι σχεδιασμός υπάρχει για την κάλυψη των οικονομικών απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι και που φτάνει μέχρι και 40%;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ