Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ
Παραμένουν άθλιες οι συνθήκες για τους 1.500 ξεριζωμένους

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ που συζήτησε με τους πρόσφυγες και την υπεύθυνη του Κέντρου

Τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή του Κουτσόχερου, όπου υπολογίζεται ότι φιλοξενούνται σήμερα περίπου 1.500 πρόσφυγες, διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά, την Τρίτη, κλιμάκιο της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ μίλησε με τους πρόσφυγες και τους μοίρασε την ανακοίνωση του Κόμματος, που έχει κυκλοφορήσει και στη γλώσσα τους, μέσα από την οποία εκφράζεται η αμέριστη αλληλεγγύη. Ακόμα, συναντήθηκε με την υπεύθυνο της δομής, η οποία ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι και σήμερα η οποιαδήποτε ανακούφιση, ιδιαίτερα στις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων, βασίζεται στην προσωπική συνεισφορά του υγειονομικού προσωπικού, το φιλότιμο και την αλληλεγγύη εργαζομένων και κατοίκων της κάθε περιοχής. Ταυτόχρονα, λείπουν ακόμα και αναλώσιμα υλικά και μέσα που χρειάζονται καθημερινά οι πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στην υποκρισία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, που μιλούν για τους πρόσφυγες με αφορμή κάποιες επετείους, ενώ είναι συνένοχοι στο δράμα τους. Μίλησαν για τις ρίζες του προβλήματος, που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η φτώχεια, ο κατατρεγμός, ο τρόμος που βασιλεύει σε πάρα πολλές χώρες και οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Δήλωσαν ότι στέκονται δίπλα τους, ότι είναι ενάντια στην επαίσχυντη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους στην πατρίδα μας, με τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ακόμα, τόνισαν την προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να φέρει τα σοβαρά αυτά προβλήματα στη Βουλή, στα Δημοτικά Συμβούλια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να τα εντάξει στις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος. Ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ανατροπή του καπιταλισμού, που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ