Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Την άγρια επίθεση περιγράφει ο 11χρονος μαθητής

Την άγρια ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από γονέα συμμαθήτριάς του, γνωστού στην περιοχή για τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του, περιέγραψε χτες σε τηλεοπτικό σταθμό ο 11χρονος μαθητής στους Αμπελόκηπους, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, που την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, εξαιτίας μιας ασήμαντης διένεξης στο σχολείο ανάμεσα στον ίδιο και την κόρη του δράστη, ο τραμπούκος του έστησε καρτέρι κοντά στο σχολείο και όταν τον συνάντησε «με απειλούσε και έβριζε ότι θα σκότωνε την μητέρα μου, την οικογένειά μου και αυτά». Οταν ο μαθητής αντέδρασε, «αυτός νευρίασε, με βάραγε περίπου πέντε λεπτά σε όλο το σώμα μου, με κλωτσιές και μπουνιές. Μετά, όταν είχα πέσει κάτω, ακόμη με βάραγε με κλωτσιές στην κοιλιά».

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του 11χρονου και των γονιών τους, ο 53χρονος τραμπούκος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά. Ο μικρός μαθητής επέστρεψε κανονικά στο σχολείο και η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δράστη της ρατσιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ