Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαιτίας έλλειψης ΑΜΚΑ

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Εγκυες και μικρά παιδιά είναι αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

INTIME NEWS

Εγκυες και μικρά παιδιά είναι αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών είναι αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή δεν έχουν ΑΜΚΑ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι, αναδείχτηκε και από την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της, κ. Σερέτη, την Τρίτη 10 Δεκέμβρη. Το κλιμάκιο της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έθεσε κατά την επίσκεψη τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας και μετέφερε την ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των προσφύγων που εγκαθίστανται στις δομές της Θεσσαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφυγες και μετανάστες με χρόνιες παθήσεις, έγκυες, μωρά παιδιά δεν μπορούν λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ να κάνουν εξετάσεις και να τους συνταγογραφούνται τα απαραίτητα φάρμακα. Από το κλιμάκιο του Κόμματος ζητήθηκε με ευθύνη της ΥΠΕ και των νοσοκομείων, και ανεξάρτητα από το πότε θα δώσει λύση η κυβέρνηση, όλοι οι πρόσφυγες των δομών,διαθέτουν ή όχι ΑΜΚΑ, να τους γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, η συνταγογράφηση και να τους παρέχονται δωρεάν φάρμακα απ' τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ακριβώς απαιτούμε να γίνεται και για τους φτωχούς, τους άνεργους κ.λπ. Ελληνες πολίτες.

Τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν ότι πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός στις σημερινές συνθήκες, με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της παραγωγής, να υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι απ' το σύστημα Υγείας, που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως εμβολιασμοί, εξετάσεις, φάρμακα. Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά σε Ελληνες και πρόσφυγες - μετανάστες, που χτυπά τους φτωχούς και ευάλωτους ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή, για πρόβλημα βαθιά ταξικό. Στους πρόσφυγες αντανακλάται σε μεγαλύτερο βαθμό η μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα, σε πεδίο καπιταλιστικής κερδοφορίας, που η κρατική χρηματοδότηση θεωρείται αφαίρεση «αναγκαίων» πόρων που πρέπει να δίνονται σε φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ακόμα, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος του εμβολιασμού των παιδιών, που είναι απαραίτητη και για την ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη:

  • Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορούν να εξετάζονται όλοι οι ασθενείς, πρόσφυγες και μη, και όχι όπως σήμερα, που στα περισσότερα ιατρεία δεν μπορούν να κλείσουν προγραμματισμένο ραντεβού ή πρέπει να περιμένουν ολόκληρους μήνες.
  • Να λυθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων στις δομές και το πρόβλημα μετακίνησης απ' τις δομές προς τα νοσοκομεία.

Με αφορμή την επίσκεψη στις προσφυγικές δομές και την 5η ΥΠΕ, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις λαϊκές οικογένειες να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων στην Υγεία, να συνεχίσουν την προσπάθεια αλληλεγγύης με συλλογή ειδών, ρούχων και φαρμάκων. Καλεί τους ιατρικούς συλλόγους, τα σωματεία στα νοσοκομεία να μην αφήσουν κανέναν που βρίσκεται σε ανάγκη, χωρίς εξετάσεις και φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ