Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση

Με εντατικούς ρυθμούς οι αγρότες της Στερεάς προετοιμάζονται για τα νομαρχιακά συλλαλητήρια, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης τη Δευτέρα 10 του Δεκέμβρη. Σ' αυτό το κλίμα και με αναπτερωμένο το ηθικό από το πετυχημένο παναγροτικό συλλαλητήριο της προηγούμενης βδομάδας, στη Λιβαδειά, η συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και αγροτών στην προχτεσινή συνεδρίαση της Παμβοιωτικής Συντονιστικής Επιτροπής υπήρξε μαζική.

Η Συντονιστική Επιτροπή οριστικοποίησε τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 10ης του Δεκέμβρη, που για το νομό θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 11 το πρωί. Παράλληλα, προγραμματίστηκαν δύο μεγάλες συσκέψεις σε επαρχιακό επίπεδο για αύριο Παρασκευή σε Θήβα (το μεσημέρι) και Λιβαδειά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες σε όλα τα αγροτικά χωριά, για την καλύτερη προετοιμασία και την ενημέρωση των αγροτών, ενώ τα αγωνιστικά τρακτέρ άρχισαν να κάνουν την προθέρμανσή τους στις πλατείες των χωριών.

Στη Φθιώτιδα η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε η πραγματοποίηση του νομαρχιακού συλλαλητηρίου στις 10 του Δεκέμβρη να γίνει στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία στις 11 π.μ., απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και αγωνιστικής απάντησης στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

Υπόσχεση μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο έδωσαν προχτές το βράδυ, στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΓΣ Αταλάντης, οι αγρότες της επαρχίας Λοκρίδας. Ανάλογες συσκέψεις γίνονται σήμερα στο Μοσχοχώρι και αύριο στη Μακρακώμη. Από προχτές, ακόμα, τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στις πλατείες των χωριών Ανθήλη, Αμούρι, Πουρνάρι Δομοκού, Γραμμένη, Αργάνι, Εκκάρα, Μεσοποταμία και σε άλλες περιοχές του νομού.

Στη Φωκίδα, επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί Αμφισσας, Ιτέας-Κίρρας και Χρισσού, η ΟΑΣ, η ΕΓΣ και η ΤΟΕΒ Αμφισσας καλούν τους αγρότες στη συγκέντρωση των ελαιοπαραγωγών του νομού, τη Δευτέρα 10 του Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας, ενώ αγροτικά στελέχη πραγματοποιούν περιοδείες και ομιλίες στα χωριά.

Στη Χαλκίδα, χτες το πρωί, αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας έδωσαν αγωνιστικό «παρών» έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου είχαν παραπεμφθεί 13 συνάδελφοί τους με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» επειδή το Δεκέμβρη του '97 είχαν κατέβει στα «μπλόκα της αγροτιάς», διεκδικώντας το δίκιο τους. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ύστερα από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, απέρριψε το κατηγορητήριο (της αστυνομίας) και αθώωσε ομόφωνα τους αγρότες.

Μετά απ' αυτό, έγινε παράσταση στο νομάρχη Εύβοιας, στον οποίο επιδόθηκε και το ψήφισμα των αγροτών της περιοχής με τα αιτήματά τους, αλλά, «αναγνωρίζοντας» το δίκιο τους, δήλωσε... αναρμόδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ