Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα γυμναστήρια και στα ωδεία, αλλά και οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Αυτό καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καλεί τη διοίκηση του δήμου να αφήσει τις δημοσιοσχετίστικες εκδηλώσεις και να πληρώσει άμεσα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη φόρεσε και πάλι τα γιορτινά του. Τα πολύχρωμα λαμπιόνια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα άναψαν, οι φιλαρμονικές παιανίζουν εορταστικές μελωδίες και ο δήμαρχος, σαν άλλος Αϊ - Βασίλης, έχοντας φορέσει το πλατύ του χαμόγελο, μοιράζει απλόχερα ευχές, λόγια αγάπης και αισιοδοξίας.

(...) Δυστυχώς, όμως, πίσω από τον... "παραμυθένιο" κόσμο της χριστουγεννιάτικης κατάνυξης υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα (...) Υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα γυμναστήρια και στα ωδεία, απλήρωτοι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες. Γι' αυτούς και τις οικογένειές τους δεν υπάρχουν γιορτές ούτε "λευκές νύχτες", αλλά μαύρες μέρες και η αγωνιώδης προσπάθεια για επιβίωση.

Οσα φανταχτερά λαμπιόνια κι αν ανάψει η διοίκηση Καϊτεζίδη αδυνατεί να κρύψει τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει στο δήμο και στην οποία έρχονται να προστεθούν το νέο ειδικό τέλος - χαράτσι για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, που θα επιβαρύνει περαιτέρω τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών, καθώς και η εκ νέου παράδοση σε εργολάβο - επιχειρηματία του τομέα της καθαριότητας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τη διοίκηση του δήμου (...) να πληρώσει άμεσα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι. Να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα απέναντι στην κυβέρνηση ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται σταθερά κάθε μήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ