Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ
Νέα πρωτιά και σημαντική ενίσχυση για την «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»

Πρώτη δύναμη, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σημαντικά ενισχυμένη σε ψήφους, ποσοστό και έδρες στο ΔΣ, αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, καταλαμβάνοντας 5 από τις 11 έδρες στο νέο ΔΣ. Ιδιαίτερα θετική είναι επίσης η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων του νοσοκομείου στην ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 1.115 εργαζόμενοι (από 1.035 στις προηγούμενες εκλογές), με 27 άκυρα - λευκά (από 54).

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» πήρε 497 ψήφους (από 362), ποσοστό 45,7% (από 36,9%) και 5 έδρες στο ΔΣ (από 4).

Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» (ΔΑΚΕ) πήρε 282 ψήφους (από 199), ποσοστό 25,9% (από 20,3%) και 3 έδρες (από 2). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 185 ψήφους (από 168), ποσοστό 17% (από 17,1%) και 2 έδρες (όσες είχε). Η «Αριστερή Προοδευτική Συμμαχία» (δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 124 ψήφους (από 168), ποσοστό 11,4% (από 17,1%) και 1 έδρα (είχε 2). Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχε συμμετάσχει και το ψηφοδέλτιο «Παντιγέρα» λαμβάνοντας 84 ψήφους και μία έδρα.

Για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» πήρε 459 ψήφους, εκλέγοντας 12 αντιπροσώπους.

Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» πήρε 283 ψήφους και εξέλεξε 7 αντιπροσώπους, η «Δημοκρατική Συνεργασία» πήρε 194 ψήφους και εξέλεξε 5 αντιπροσώπους, και η «Αριστερή Προοδευτική Συμμαχία» πήρε 102 ψήφους και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» σημειώνει ότι «η ψήφος των εργαζομένων στην ΑΣΥ αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια να οργανώσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων υγειονομικών και ασθενών, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του νοσοκομείου και της ΥΠΕ, επιδιώκοντας τη συμμετοχή και την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως ειδικότητας και εργασιακής σχέσης (...) Αποτελεί επιβράβευση της δράσης μας για τη διεκδίκηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων του νοσοκομείου μας - τις ελλείψεις προσωπικού, την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, τις απολύσεις συμβασιούχων - αποκαλύπτοντας τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων αυτών και αντιπαλεύοντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούνται συστηματικά από άλλες δυνάμεις.

Η επανεκλογή μας στο τιμόνι του σωματείου μάς γεμίζει με αίσθημα ευθύνης. Θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οργανώνοντας τη μάχη για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς τους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ