Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ειδικός επιτετραμμένος για τα δίκτυα 5G

Η όξυνση των ανταγωνισμών για τα νέα δίκτυα τηλεπικοινωνιών Πέμπτης Γενιάς (5G) ανάγκασε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διορίσει ειδικό επιτετραμμένο για να αναλάβει τη στενή παρακολούθηση των κινήσεων από ανταγωνιστικά μονοπώλια, όπως ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας «Huawei». Στη θέση αυτή διορίστηκε ο Ρόμπερτ Μπλερ, ο οποίος θα διατηρεί επίσης στενή συνεργασία με τον Λάρι Κάντλοου, σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά ζητήματα.

Ο Μπλερ ήταν ανώτερος σύμβουλος του γενικού γραμματέα της αμερικανικής Προεδρίας, Μικ Μαλβέινι, και επιβραβεύτηκε με τον τρόπο αυτό καθώς είχε αψηφήσει την κλήτευση που του επιδόθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο έρευνας για το εάν ο Τραμπ άσκησε, καταχρώμενος το αξίωμά του, πίεση στην Ουκρανία με σκοπό να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου, του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς» μετέδωσε τον περασμένο μήνα ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη αυστηρότερους τους περιορισμούς στις εξαγωγές αγαθών που προορίζονται για την κινεζική εταιρεία, τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξελιγμένων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ