Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Τραγικό θάνατο την ώρα της δουλειάς βρήκε ένας 59χρονος εργαζόμενος το μεσημέρι της Τρίτης 24/12 στο εργοστάσιο παραγωγής παγωτών και κατεψυγμένων λαχανικών TORRE-COOPERLAT ABEE, έξω από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν καταπλακώθηκε από εξωτερική καγκελόπορτα.

Ο 59χρονος εργαζόμενος, ο οποίος είχε δύο παιδιά, εργαζόταν ως φύλακας στο εργοστάσιο μέσω εταιρείας σεκιούριτι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πόρτα ξεκόλλησε - πιθανόν λόγω του αέρα - και έπεσε πάνω του, όταν προσπάθησε να τη συγκρατήσει. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει ότι πρόκειται για «ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα για τα κέρδη του κεφαλαίου». Απαιτεί τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών για το θάνατο του 59χρονου, ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου και λήψη μέτρων για τήρηση των μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Επίσης, απαιτεί την άμεση στήριξη της οικογένειας, των δύο παιδιών του εργαζόμενου, καθώς μάλιστα δεν ζει ούτε η μητέρα τους.

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της θυμίζει την τραγική πρωτιά του νομού σε εργατικά «ατυχήματα», με σοβαρά τραυματίες και νεκρούς εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας, που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων.

«Η ανάπτυξη, η πολυδιαφημιζόμενη κερδοφορία των εκατομμυρίων ευρώ, οι συχνές βραβεύσεις και πρωτιές των βιομηχανιών του Κιλκίς "κρύβουν" από πίσω τους τις άσχημες έως άθλιες πολλές φορές εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι για ένα μεροκάματο, κάτω από το φόβο, τους εκβιασμούς και το άγχος της απόλυσης», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ