Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Παγωμένες στο σκοτάδι χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες!

Συνεχείς εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση από την Κυριακή

Eurokinissi

Συνεχείς εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση από την Κυριακή
Ολόκληρα νησιά και περιοχές της χώρας έμειναν τις προηγούμενες μέρες χωρίς ρεύμα και οικογένειες αναγκάστηκαν να ζήσουν στο σκοτάδι και στο κρύο ακόμα και δυο 24ωρα, εξαιτίας της γύμνιας του κρατικού μηχανισμού, ακόμα και για τη στοιχειώδη προστασία της ζωής του λαού.

Οι απαράδεκτες εικόνες που επαναλήφθηκαν, με χωριά και πόλεις αποκλεισμένες από τα χιόνια, γέρους ανθρώπους να ανάβουν κεριά για να βλέπουν μέσα στα σπίτια τους, είναι και το αποτέλεσμα της περίφημης «απελευθέρωσης της Ενέργειας», που αποτελεί μέρος του συνόλου της αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής των κυβερνήσεων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτήν τη φορά, χωρίς ρεύμα έμειναν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας η Ανδρος και η Τήνος λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα έμειναν για πολλές ώρες το Αλιβέρι, η Ζάκυνθος, περιοχές της Αττικής και τα Αντικύθηρα.

Στο χωριό Σέττα Ερέτριας οι κάτοικοι έμειναν στο σκοτάδι για δύο μέρες.

Ετσι, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν να υπομένουν το τσουχτερό κρύο και το σκοτάδι μέσα στα σπίτια τους, από την Κυριακή το βράδυ και κυρίως το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που κυβέρνηση και ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Eurokinissi

Στη Ζάκυνθο, βυθίστηκαν στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα της πόλης και ολόκληρες περιοχές όπως ο Αγιος Παύλος, ο Αγιος Λάζορος, η Αγ. Τριάδα, το Κρυονέρι, η οδός Φιλικών, το κέντρο από την περιφέρεια έως την πλατεία Αγίου Μάρκου.

Στη Θήβα, τα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως σε: Ασκρη, Νεοχώρι, ενώ στην Εύβοια σε Αλιβέρι, Ανω και Κάτω Σέττα Ερέτριας, Παραμερίτες, Κρεμαστό και Μανίκια, σε χωριά του Κάβο Ντόρο, νότια της Καρύστου, Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.

Στην Αττική, έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης είχε προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ συνέχιζαν και χτες τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα συνεργεία εργάζονταν για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προέκυπταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Από το βράδυ της Κυριακής, πυκνό χιόνι έπεφτε στα βόρεια και δυτικά της Αττικής, ενώ βροχοπτώσεις και χιονόνερο καταγράφηκαν στα κεντρικά και νότια του νομού. Ιδιαίτερα επλήγη η περιοχή στα Βίλια. Mε απόφαση της δημοτικής αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή.

Στην Κρήτη και την Πελοπόννησο

Κλειστοί ήταν δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Κορινθίας. Στην Κρήτη, ώρες αγωνίας έζησε οικογένεια στην περιοχή του Σταλού στα Χανιά, όταν εγκλωβίστηκε στο όχημά της, καθώς αυτό χάλασε στον δρόμο. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας μια οικογένεια τριών ατόμων που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της κόλλησε στα νερά καθώς χάλασε το αυτοκίνητο. Τρεις πυροσβέστες με πυροσβεστικό όχημα από τα Χανιά έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν την οικογένεια με ασφάλεια. Στην περιοχή της Κισσάμου πυροσβέστες απομάκρυναν ζευγάρι ηλικιωμένων από κατοικία που πλημμύρισε.

Στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, στα τμήματα από το Καλάμι έως τη Σούδα και από Γαλατά έως και Νωπήγεια υπήρξαν κατολισθήσεις βράχων στο οδόστρωμα. Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν και στον επαρχιακό δρόμο από Ταυρωνίτη προς Βουκολιές στην περιοχή της Νερατζιάς. Από την κακοκαιρία υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων και του δήμου Κισσάμου. Κλειστός λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης θα παραμείνει ο δρόμος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστέλι - Σφηνάρι - Κάμπος, από το Σφηνάρι έως και τον Κάμπο. Σε δύο σημεία του νομού Λασιθίου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων, στο δρόμο Καλού Χωριού - Πρίνας και στην έξοδο του οικισμού Ανατολής του δήμου Ιεράπετρας, προς τον οικισμό της Καλαμαύκας. Πλημμυρισμένο ήταν το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου στο Οροπέδιο του Λασιθίου, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και του χιονόνερου αλλά και της μεγάλης ποσότητας νερού που δημιουργήθηκε όταν έλιωσαν τα χιόνια που έπεσαν στην περιοχή.

Στη Λέσβο

Στη Λέσβο, χιόνισε στα δυτικά και νότια του νησιού, γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της επαρχίας Πλωμαρίου. Η κίνηση είχε διακοπεί στο τμήμα του δρόμου Αμπελικού - Πολιχνίτου, προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη αλατιού. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων δύο ημερών, έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στην περιφέρεια του δήμου Δυτικής Λέσβου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος και υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την κήρυξη δύο Δημοτικών Ενοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρατηρούνταν στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, με μεγαλύτερο την ολική καταστροφή του παραλιακού δρόμου της Νυφίδας. Το οδόστρωμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι διέβρωσαν το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση έγινε απροσπέλαστος. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου. Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αγιάσου και του Mεγαλοχωρίου, λόγω της κακοκαιρίας.

Εντονη χιονόπτωση εκδηλώθηκε στα βόρεια της Χίου και είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου - Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου - Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιομέτρου.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο, η ένταση των οποίων έφτανε κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Απαγορευτικό απόπλου είχε εκδοθεί για τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Εξάλλου, ακυβέρνητο ήταν φορτηγό πλοίο στο Μυρτώο πέλαγος, ανοιχτά της Μονεμβασιάς, με 22 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο όταν παρουσίασε πρόβλημα στο πηδάλιο. Στο σημείο έσπευσαν δύο παραπλέοντα πλοία, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σάρωσε» η κακοκαιρία Σάμο, Λέσβο και Πάτμο(2021-02-03 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία(2014-12-03 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση(2005-02-04 00:00:00.0)
Βούλιαξε στο χιόνι η κυβερνητική ...ετοιμότητα(2004-02-13 00:00:00.0)
Πάγωσε η χώρα από χιονιά και κυβερνητική αναλγησία(2004-01-23 00:00:00.0)
Πάγωσαν Πελοπόννησος και Στερεά(1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ