Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διεργασίες ενόψει εκλογών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εντείνονται στο Ισραήλ οι ενδοαστικές συνεργασίες ενόψει των νέων πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 2 Μάρτη. Χτες, ο συνασπισμός ανάμεσα στους Εργατικούς και το κεντροαριστερό κόμμα «Γκεσέρ» ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει κοινό ψηφοδέλτιο με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα «Μερέτς». Προφανής στόχος τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του δεξιού κόμματος «Λικούντ», Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το κοινό ψηφοδέλτιο θα φέρει την ονομασία «EMET» (αλήθεια) και κεντρικό σύνθημα την «ελπίδα για πολιτική αλλαγή».

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Διευθετήσεων της ισραηλινής Βουλής ενέκρινε με 16 ψήφους υπέρ και 5 κατά τη συγκρότηση 30μελούς πάνελ που θα συζητήσει και θα αποφανθεί επί του αιτήματος του πρωθυπουργού Νετανιάχου να «παγώσουν» οι εισαγγελικές διώξεις εναντίον του για υποθέσεις διαφθοράς, μέχρι τις νέες εκλογές. Η συγκρότηση της νέας επιτροπής δεν αποκλείεται τελικά να οδηγήσει στην απόρριψη του πρωθυπουργικού αιτήματος για αναστολή των εισαγγελικών διώξεων για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις υποθέσεις μέχρι τις επόμενες κάλπες.

Αργότερα χτες το βράδυ, η Κεντρική Επιτροπή του σιωνιστικού κόμματος «Εβραϊκό Σπίτι» αποφάσισε τη συγχώνευσή του με το ακροδεξιό - αντιαραβικό κόμμα Otzma Yehudit.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ