Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Προσπάθεια παρεμπόδισης περιοδείας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Καταγγελία από τις ΚΟ Πατησίων του ΚΚΕ

Αξιοποιώντας την υπηρεσία σεκιούριτι, αλλά και τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων επιχείρησε η διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) να εμποδίσει τη χτεσινή ενημέρωση - περιοδεία του ΚΚΕ στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, χτες επισκέφθηκε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας) κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Ρήγα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα της ΤΟ Α' Αθήνας, με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις.

Οπως αναφέρουν, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι ΚΟ Πατησίων Αττικής του ΚΚΕ:

Με ευθύνη της διοίκησης, που ήταν και έγγραφα ενημερωμένη για την περιοδεία, υπήρξαν τα εξής απαράδεκτα περιστατικά:

-- Security που εμπόδιζε την είσοδο του κλιμακίου και έφτασε στο σημείο να σπρώξει γυναίκες - εργαζόμενες μέλη του ΚΚΕ. Αφού η προσπάθεια έπεσε στο κενό, κάλεσε την αστυνομία.

-- Η διοίκηση αρνιόταν την είσοδο μέσω υπαλλήλου χωρίς να δίνει εξηγήσεις, γιατί δεν απάντησε στο αίτημα, παρότι γνώριζε ότι ήταν δημοσιευμένη η περιοδεία, ενώ κανείς από τη διοίκηση δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως.

-- Αυτός που έβγαλε τη διοίκηση από τη «δύσκολη θέση» ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, που αφού δικαιολόγησε την απαράδεκτη στάση του φύλακα, επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας των εργαζομένων. Είπε ότι αναλαμβάνει την «ιστορική ευθύνη (!)» να απαγορεύσει στο ΚΚΕ να ενημερώσει, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές σε εργαζόμενη που διαμαρτυρήθηκε για την παρεμπόδιση. Είπε μάλιστα ότι δεν συντρέχει λόγος για την ενημέρωση και αυτή δεν μπορεί να γίνει με τη διοίκηση απούσα, ότι «οι εργαζόμενοι δεν θέλουν καθοδήγηση».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης 30/1, που καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία, τονίζουν ότι «θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πλατιά αποκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης» και σημειώνουν στην καταγγελία τους:

«Πρέπει να γνωρίζουν καλά τόσο η διοίκηση του Ιδρύματος όσο και αυτοί οι "πρόεδροι των εργαζομένων" ότι με αυτές τις ενέργειες συμβάλλουν απ' την πλευρά τους να βγάζουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι συμπεράσματα για το ποιοι έχουν σήμερα καταμερισμό να τους κρατάνε απαθείς. Η πλατιά ενημέρωση για τις επικίνδυνες εξελίξεις που μπλέκουν τη χώρα μας σε περιπέτειες δεν μπορεί να εμποδιστεί ούτε με λεονταρισμούς ούτε με τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους και το ΚΚΕ».

Ξήλωσαν πανό στην Καλαμάτα

Την «εξαφάνιση» του πανό της ΚΝΕ, το οποίο καλούσε τους φοιτητές να καταδικάσουν τη Συμφωνία για τις βάσεις και είχε αναρτηθεί στην είσοδο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καταγγέλλει η ΚΟ ΑΕΙ Καλαμάτας του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει, «οι μόνοι που έχουν συμφέρον από το να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο πανό είναι η πρεσβεία των ΗΠΑ και οι διάφοροι υπερασπιστές της».

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί τους φοιτητές να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στη Συμφωνία, ενάντια «στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 30 Γενάρη στο συλλαλητήριο των σωματείων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ