Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Να φτάσει παντού το σύνθημα «Εξω οι βάσεις του θανάτου!»

Αφίσα της ΚΝΕ
Αφίσα της ΚΝΕ
Με συνθήματα σε τοίχους, με πανό και αφίσες σε κεντρικά σημεία των πόλεων, σε μεγάλα εργοτάξια και βιομηχανίες κλιμακώνεται η πλατιά προπαγάνδα. «Ακύρωση τώρα της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Κανένα πλοίο στα Στενά του Ορμούζ», «Οχι πύραυλοι στη Σαουδική Αραβία»: Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται σε κεντρικά σημεία, κοντά σε στέκια νεολαίας, σε σχολεία και σχολές.

Εκδηλώσεις, εξορμήσεις, πικετοφορίες ενάντια στη Συμφωνία

Στο μεταξύ συνεχίζεται η πολύμορφη δραστηριότητα Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Σήμερα, Τρίτη

  • Η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 6 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
  • Στις 5.30 μ.μ., στα Σεπόλια, στους αυτοαπασχολούμενους της οδού Δυρραχίου, με επικεφαλής τον Φώτη Μακρή, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., στους αυτοαπασχολούμενους στην οδό Αθηνάς, με επικεφαλής τον Ντίνο Πολύδωρο, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6.30 μ.μ., στα Ανω Πετράλωνα, στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιούφη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6.30 μ.μ., στην Πανόρμου, στους αυτοαπασχολούμενους, με επικεφαλής την Βάλια Περυσινάκη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Πικετοφορίες: Στις 6.30 μ.μ. με αφετηρίες τα εξής σημεία: Πλ. Κολιάτσου, Σεπόλια (σταθμός Μετρό), Γαλάτσι (άγαλμα Αντίστασης, Παλιό Τέρμα). Στις 6 μ.μ. σε: Λαύριο (άγαλμα Μεταλλωρύχων), Κορωπί (πλ. Ελευθερίας), Γέρακα (κεντρική πλατεία), Ραφήνα (κεντρική πλατεία), Νέα Μάκρη (κεντρική πλατεία), Παιανία (κεντρική πλατεία), Αρτέμιδα («Μέδουσα»).
  • Περιοδείες στη Θεσσαλονίκη: Στον ΟΤΕ Κάτω Τούμπας, στις υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας στην Καλαμαριά, στο ΙΚΑ Βότση και Φοίνικα, στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στην πλατεία Μετεώρων, σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Κασσάνδρου του Γ' Διαμερίσματος, σε εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στην Κάτω Τούμπα και στη Μενεμένη, καθώς και σε σούπερ μάρκετ στο Κορδελιό.


Αύριο, Τετάρτη

-- Η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, με αφετηρία στις 7 μ.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε σύσκεψη στο Ζεφύρι (πρώην δημαρχείο) θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής.

-- Σε σύσκεψη στο ΚΑΠΗ Φιλύρου Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Θανάσης Κοκονάς, μέλος του ΤΓ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου οργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ. στην Καστοριά (αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου παλιάς Νομαρχίας), με ομιλητή τον Γιώργο Στραβού, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Μαζικές εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη: Δημαρχείο και πλατεία Ευόσμου, Υπηρεσίες του δήμου στη Μενεμένη, σε εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στα Κουφάλια.

Επίσης, προγραμματίζονται:

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 12 μ., ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine», στη Λυκόβρυση, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο κέντρο «ΗΔΙΣΤΟΝ» στη Νίκαια Λάρισας θα μιλήσει ο Παναγιώτης Σπήλιος, Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας.

Σύνθημα σε γειτονιά της Καλαμαριάς
Σύνθημα σε γειτονιά της Καλαμαριάς
Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 12 μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του Αεροσταθμού στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 π.μ., ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Η ΤΕ Φλώρινας οργανώνει εκδήλωση με θέμα το Προσφυγικό στις 6 μ.μ., στο καφέ «Οδός Ονείρων». Θα μιλήσει η Δέσποινα Γρηγοριάδου, Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας.



Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας
Πανό στο Πολυτεχνείο της Αθήνας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ