Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΛΜΕ
Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα

Η οργάνωση του αγώνα και της κοινής δράσης απέναντι στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης συντονισμού Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Γενάρη.

Στη σύσκεψη, που έγινε μετά από τη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής, παραβρέθηκαν 25 εκπρόσωποι Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 8 ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων.

Οπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου εκπαιδευτικά σωματεία, τα ζητήματα στα οποία επικέντρωσαν ήταν η ανάγκη να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η συνέχιση από τη ΝΔ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία ενάντια στη συνέχιση από την κυβέρνηση της ΝΔ της πολιτικής αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επίσης τονίστηκε ότι πρέπει να δυναμώσει η πρωτοβουλία των 77 εκπαιδευτικών σωματείων που ήδη έχουν πάρει απόφαση για απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και αναφέρθηκαν στις συνολικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, τη νέα Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, την ένταση των αντιθέσεων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επικίνδυνη κλιμάκωση των πολεμικών ενεργειών στην περιοχή, την άμεση εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι με βάση τις εξελίξεις απαιτείται άμεσα οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ, μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους, γονεϊκούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους, να οργανώσουν και να σχεδιάσουν την αντεπίθεσή τους, να επιστρέψουν μαζικά, μαχητικά, στους δρόμους του αγώνα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, από τα εκπαιδευτικά σωματεία κατατέθηκαν προτάσεις για: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις Επιτροπές της Βουλής και Γενικές Συνελεύσεις, με προοπτική άμεσης συνέχισης και απεργιακής κλιμάκωσης. Επίσης, κινητοποίηση των Συλλόγων και ΕΛΜΕ αύριο Τετάρτη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, για την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας που αντιστοιχεί στις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες των οποίων έκαναν χρήση οι αναπληρώτριες, καθώς και συμμετοχή στις δράσεις για τη μητρότητα, για τα δικαιώματα των ελαστικά εργαζομένων σε συντονισμό με σωματεία του υπόλοιπου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, από ορισμένα σωματεία προτάθηκε συμμετοχή στα απογευματινά συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη, σε όλες τις περιοχές της Αττικής από κοινού με τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, συμμετοχή στη διακλαδική απεργία στις 19 Μάρτη σωματείων του ιδιωτικού τομέα για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων εκπαιδευτικών (2024-03-27 00:00:00.0)
Κοινές δράσεις για τα ζητήματα των σχολείων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (2022-01-28 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα σε δουλειά και μόρφωση (2019-11-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη (2019-11-12 00:00:00.0)
Σήμερα συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου (2002-01-17 00:00:00.0)
Οι φορείς ενωμένοι απαιτούν καλύτερη παιδεία (1998-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ