Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Οι φορείς ενωμένοι απαιτούν καλύτερη παιδεία

Σε συντονισμό για τα προβλήματα της παιδείας προχώρησαν οι φορείς της Καρδίτσας, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση του νόμου 2525/97 και ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προχτές, έγινε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημαρχείου Καρδίτσας με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, των δημάρχων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, του Προέδρου Καρδ/λας, του Γεωπονικού Συλλόγου Καρδίτσας του Εργατικού Κέντρου, του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Σωματείων Εργαζομένων και Συλλόγου Γυναικών με αντικείμενο την παιδεία.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η συνεχής όξυνση των προβλημάτων της παιδείας, οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που προωθούνται, η διάσπαση των βαθμίδων της εκπαίδευσης και η υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, η αύξηση της παραπαιδείας και της ανεργίας και τα άλλα προβλήματα που συνδέονται με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Οι φορείς,που συμμετείχαν στη συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ζητούν κατάργηση του νόμου 2525/97, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, κατάργηση των ιδιωτικών ΙΕΚ και των διδάκτρων στα δημόσια, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 20 στο Δημοτικό και 25 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ζητούν, επίσης, μαζικούς διορισμούς με βάση την επετηρίδα, άμεσα να χορηγηθούν πιστώσεις για τους αναπληρωτές, κατασκευή νέων διδακτηρίων, κατάργηση των ρυθμίσεων για την αξιολόγηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, άμεσο εξοπλισμό των σχολείων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ