Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ληστής τραπέζης και δεύτερος αστυνομικός των ΜΑΤ

Και δεύτερος αστυνομικός των ΜΑΤ κατηγορείται ότι διέπραξε ληστεία σε τράπεζα. Σύμφωνα με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, Θ. Παπαφίλη, την Πέμπτη συνελήφθη ο 24χρονος αστυφύλακας Γεώργιος Βερβεράκης, επειδή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι συμμετείχε στη ληστεία που σημειώθηκε δυο μέρες νωρίτερα σε υποκατάστημα της ΑΤΕ στην οδό Αχαρνών 320, στην Αθήνα. Αυτόπτες μάρτυρες συγκράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δυο δράστες. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο στην οδό Σπετσοπούλας στην Κυψέλη και διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον αστυφύλακα. Τη μέρα της ληστείας οι γονείς του είπαν στους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν ότι ο γιος τους είχε πέσει θύμα απαγωγής. Η καταγγελία αυτή δεν έγινε πιστευτή στην Ασφάλεια και συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά την Πέμπτη το μεσημέρι ο αστυφύλακας παρουσιάστηκε μόνος του στον εισαγγελέα και υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα ληστείας. Δεν έγινε όμως πιστευτός και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 61 ληστείες που έχουν διαπραχθεί φέτος σε τράπεζες της Αττικής έχουν εξιχνιαστεί μόνο οι δύο, αυτές δηλαδή που είχαν γίνει από αστυνομικούς. Η προηγούμενη ήταν αρχές του καλοκαιριού, με δράστη τον Αθανάσιο Αγγελάκη. Ο Γ. Βερβεράκης είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το Μάρτη και επρόκειτο να αποταχτεί επειδή είχε κατηγορηθεί για συνέργεια σε απάτη και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε σχετική υπόθεση τραπεζικών συναλλαγών στα Μέγαρα.

Από την Ασφάλεια Αττικής εξιχνιάστηκε η ληστεία (περίπου 20 εκατ. δραχμές η λεία) που είχε γίνει εις βάρος των υπαλλήλων του Δήμου Ν. Μάκρης πριν μερικές μέρες. Συνελήφθησαν δυο νεαροί από τη Σαλαμίνα, ενώ αναζητούνται δυο κάτοικοι της Νέας Μάκρης, οι οποίοι βοήθησαν τους ληστές.

Και ενώ ανακοινώνονταν αυτά από το διοικητή της Ασφάλειας οι ληστές χτύπησαν χτες τέσσερις φορές σε διάφορες περιοχές. Στη Βουλιαγμένη λήστεψαν το υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου (2.500.000 δρχ) στα Πατήσια άρπαξαν 1.500.000 από υποκατάστημα της ΕΤΕ, στη Νέα Ερυθραία άρπαξαν 1,5 εκατ. δραχμές έξω από τράπεζα, ενώ στα Ανω Λιόσια άρπαξαν 35 εκατ. δραχμές από τον υπάλληλο του Δήμου Κ. Πλατσιδάκη, την ώρα που απομακρυνόταν από την τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ