Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόπειρα φίμωσης από τη διοίκηση του ΟΣΕ

Ο συνδυασμός "ΘεσσαλονίκηΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΤΩΡΑ", καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διορισμένη απ' αυτήν διοίκηση του ΟΣΕ, για απόπειρα φίμωσης του συνδυασμού, κατά τη χτεσινή περιοδεία στο εργοτάξιο και το μηχανουργείο στη Μενεμένη του υποψήφιου δημάρχου Αγάπιου Σαχίνη. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΟΣΕ, με εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Μακεδονίας - Θράκης κ. Κουρτίδη, απαγορεύει τις περιοδείες των υποψηφίων δημάρχων στους χώρους δουλιάς, με το πρόσχημα να μη "δημιουργηθούν προβλήματα στην ασφάλεια του προσωπικού"!! Προβάλλοντας αυτή την κατάπτυστη εγκύκλιο, που παραπέμπει σε άλλες εποχές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", η διοίκηση του Οργανισμού προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να απαγορεύσει περιοδεία κλιμακίου του συνδυασμού, με επικεφαλής τον Αγ. Σαχίνη. Ωστόσο, ο υποψήφιος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, με την ομόφωνη απόφαση του σωματείου εργαζομένων, αγνόησαν την απαγόρευση και περιόδευσαν στους χώρους δουλιάς. Ο Αγ. Σαχίνης στη συζήτηση με τους εργαζόμενους εξέφρασε μεταξύ άλλων την αντίθεση του συνδυασμού του στο "επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΣΕ" και τους νέους κανονισμούς εργασίας που προβλέπουν τη δραστική μείωση του προσωπικού και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, μέσα από τις θυγατρικές, και οι οποίοι ανατρέπουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις. Επίσης, να τονιστεί ότι την αντιδημοκρατική στάση που τήρησε η διοίκηση του ΟΣΕ καταδίκασαν όλοι οι εργαζόμενοι.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης θα αναπτύξει τις θέσεις του συνδυασμούγια την ανεργία και τις προτάσεις για την ανάπτυξη, σε εκδήλωση που διοργανώνει η διοίκηση του ΕΚΘ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στην ίδια εκδήλωση, που θα πάρουν μέρος όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Νομαρχία θα μιλήσει ο Μ. Σπυριδάκης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Επίσης, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΤΩΡΑ", σήμερα στις 8μ.μ. στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του ψηφοδελτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ