Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με την έναρξη οι αγώνες

Ακόμα δεν άρχισε, ουσιαστικά, η νέα μαθητική χρονιά και, ήδη, στο χώρο της παιδείας ξεκινούν κινητοποιήσεις. Οι μαθητές της Γ τάξης του 1ου ΤΕΛ Βόλου προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου, ενώ το 8ο Ενιαίο Λύκειο της πόλης, που προήλθε από τη συνένωση μαθητών του 1ου και του 3ου ΤΕΛ και αποφοίτων του 5ου Γυμνασίου, δε λειτουργεί. Οι αντιδράσεις των μαθητών στα προβλήματα που εμφανίζονται με την έναρξη της σχολικής περιόδου, αναμένεται να επεκταθούν και σ' άλλες περιοχές. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί της Αβάθμιας και της Ββάθμιας εκπαίδευσης προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Αιτία όλων αυτών των αντιδράσεων, τα προβλήματα που συνεπάγεται η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97 και, μάλιστα, μ' έναν απρογραμμάτιστο και βίαιο τρόπο.

Υπεύθυνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, ιδιαιτέρως, ο υπουργός Παιδείας, Γ. Αρσένης, που "παίζουν" με το δικαίωμα των νέων - ιδιαίτερα των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων - στη μόρφωση και τη γνώση.

Οι αγώνες, που άρχισαν και θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερη έκταση και με μεγαλύτερη ένταση, είναι ο μόνος δρόμος για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και υπόθεση όλου του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ