Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύννεφα στις σχέσεις ΣτΕ με κυβέρνηση

Αντιδράσεις στο δικαστικό κόσμο προκαλούν οι επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, να αυξήσει κατά δύο τους αντιπροέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ιδιαίτερα έντονη είναι η αντίθεση του προέδρου του ΣτΕ Β. Μποτόπουλου,ο οποίος αν και διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αγαθές σχέσεις με το σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο, σύμφωνα με έγκυρους κύκλους ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Β. Μποτόπουλος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, με την οποία ζητάει την προστασία του θεσμού της Δικαιοσύνης και τάσσεται κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας των δύο νέων θέσεων αντιπροέδρων στο ΣτΕ. Ανάλογη επιστολή έστειλε και στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ε. Γιαννόπουλος τον περασμένο Ιούνη έκανε "βουτιά" στην επετηρίδα, προκειμένου να διορίσει στο ΣτΕ αντιπροέδρους της αρεσκείας του και για να χρυσώσει το χάπι εξαγγέλλει τώρα τη δημιουργία νέων θέσεων αντιπροέδρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ