Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συμφέρον και καθήκον να μπει φραγμός

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη της ΝΑΣ, Μιχάλη Σπυριδάκη, στα εργοστάσια ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ και ΕΛΛΕΝΙΤ

"Ολη η Ελλάδα είναι γεμάτη από περιπτώσεις επιχειρήσεων που είναι έτοιμες να βάλουν "λουκέτο", ενώ χρωστούν πολλά δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, γεγονός που οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική, που υπηρετεί τους γενικότερους σχεδιασμούς του πολυεθνικού κεφαλαίου για την παραγωγική υποβάθμιση της χώρας και την καταλήστευση του πλούτου της". Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης,στη διάρκεια περιοδείας αντιπροσωπείας της παράταξης στα εργοστάσια ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ και ΕΛΛΕΝΙΤ. Στη ΒΑΛΚΑΝ οι 1.200 εργαζόμενοι είναι επί μήνες απλήρωτοι και το εργοστάσιο οδηγείται σε προγραμματισμένο κλείσιμο.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες τους, ότι μπορεί να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα στις επερχόμενες εκλογές.

Στην ΕΛΛΕΝΙΤ, που και αυτής το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο, η αντιπροσωπεία της ΝΑΣΘ βεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα υποστηρίξει το αίτημά τους για συνταξιοδότηση μετά από 20 χρόνια δουλιάς, αφού είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να εμφανιστούν οι πρώτες παθογόνες ενδείξεις σε όσους έρχονται σε επαφή με τον αμίαντο.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να προβληθεί το αίτημά τους για τη λήψη μέτρων, ώστε η επιχείρηση να προσανατολιστεί στην παραγωγή προϊόντων που δεν έχουν ως πρώτη ύλη τον αμίαντο. Ο Μιχ. Σπυριδάκης συμφώνησε με το αίτημα των εργαζομένων και δήλωσε ότι η ΕΛΛΕΝΙΤ μπορεί και πρέπει να επιβιώσει.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αμπελοκήπων και συζήτησε με το προσωπικό και τους ασφαλισμένους τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής για την υγεία και πρόνοια. Τονίστηκε από τον υποψήφιο νομάρχη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα, που θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο όσοι έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα. "Ολοι οι εργαζόμενοι, κατέληξε ο Μιχ. Σπυριδάκης, έχουν καθήκον αλλά και συμφέρον να βάλουν φραγμό σ' αυτή την απαράδεκτη πολιτική και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα υπερψηφίζοντας τον αγωνιστικό συνδυασμό της ΝΑΣΘ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίαση με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (2009-05-02 00:00:00.0)
Μετράνε προεκλογικές υποσχέσεις (2004-02-04 00:00:00.0)
Η εργοδοσία διώκει συνδικαλιστές (2002-07-06 00:00:00.0)
Παράνομοι οι νεολαίοι που δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ (1999-07-17 00:00:00.0)
Εγγύηση συνέπειας και αγώνα η ΝΑΣ (1998-10-08 00:00:00.0)
Συνέδριο - προεκλογική φιέστα ήθελε ο νομάρχης (1998-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ