Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΝΙΤ
Μετράνε προεκλογικές υποσχέσεις

«Ξεκρέμαστοι», αλλά και χορτάτοι από υποσχέσεις, έμειναν για μια ακόμα φορά οι 39 εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ στη Θεσσαλονίκη, αφού, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, η τροπολογία για την αποκατάστασή τους δε συμπεριλήφθηκε σε κανένα από τα νομοσχέδια, που κατατίθενται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Η επιχείρηση κλείνει σε λιγότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕ που απαγορεύει τη χρήση αμιάντου από την 1/1/2005.

Μετά από τρία χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι μετράνε μόνον υποσχέσεις, τόσο από τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ. Στην τελευταία τους συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Λ. Τζιώλα, απέσπασαν για πολλοστή φορά τη δέσμευση ότι η τροπολογία για την αποκατάστασή τους θα εντασσόταν στο μίνι ασφαλιστικό, υπόσχεση που παρέμεινε κενό γράμμα.

Με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση, καθώς «οι αρμόδιοι φροντίζουν να περνάνε σωρηδόν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να εξυπηρετήσουν μεγαλοσχήμονες και ισχυρούς επιχειρηματίες, ενώ δε βρίσκουν το χρόνο να ψηφίσουν μια ρύθμιση που αφορά 39 εργαζόμενους, που θα βρεθούν στο δρόμο και θα είναι μελλοθάνατοι. Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ έχουμε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά μας. Δε μας μένει παρά να ευχαριστήσουμε... την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα της ΝΔ που μας χόρτασαν υποσχέσεις», καταλήγει η επιστολή.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και μέλη από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αναμενόταν στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ