Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθλιότητες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού

Απέκλεισαν 7 αντιπροσώπους από το συνέδριο

Εργαζόμενοι στο ΤΙΤΑΝΙΑ διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Αυτούς τους αγωνιστές εργαζόμενους αποκλείουν από το συνέδριο
Εργαζόμενοι στο ΤΙΤΑΝΙΑ διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Αυτούς τους αγωνιστές εργαζόμενους αποκλείουν από το συνέδριο
Με την παραχάραξη της θέλησης των εργαζομένων, τις φασιστικού τύπου συμπεριφορές των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΠΑΣΚΕ, σημαδεύτηκε η χτεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού! Με πρωτοβουλία της ΠΑΣΚΕ και τη στήριξη της ΔΑΚΕ, αποκλείστηκαν από το συνέδριο 7 αντιπρόσωποι αγωνιστικών σωματείων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι συσχετισμοί δύναμης που χρειάζονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες, για να συνεχίσει τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η ΓΣΕΕ, να παρέχει στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης! Οι αντιπρόσωποι που αποκλείστηκαν προέρχονται από τα σωματεία Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας και του «ΤΙΤΑΝΙΑ», όπου μάλιστα διεξάγεται και το συνέδριο. Επίσης, αποκλείστηκαν και οι αντιπρόσωποι του σωματείου της Λάρισας από τη συμμετοχή τους στις εκλογές για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Ηταν τέτοια η «λύσσα» των συμβιβασμένων συνδικαλιστών να μην αποκαλυφθεί η ουσία, που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Λ. Καραθανάσης, προσπάθησε να απαγορεύσει στους αντιπροσώπους που ήθελαν να καταγγείλουν αυτήν τη μεθόδευση, να τοποθετηθούν! Οι αντιπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ακύρωσαν αυτήν την προσπάθεια και κατήγγειλαν τις αθλιότητες και τα εκλογικά μαγειρέματα, που αποσκοπούν στη διατήρηση των συσχετισμών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε βάρος των εργαζομένων και του κλάδου συνολικότερα.

Το ζήτημα της νομιμοποίησης έβαλε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Χρ. Κατσώτης, εκπρόσωπος της ΔΑΣ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία έκρινε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς οι λόγοι που αφορούν τους αντιπροσώπους που «κόβονται», είναι ίδιοι και για άλλους που νομιμοποιήθηκαν. «Ο αποκλεισμός - είπε - εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους, εξυπηρετεί την πλειοψηφία, η οποία δεν είχε "εξασφαλίσει" το οκέι της ψήφου από αυτούς τους αντιπροσώπους».

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση της προέδρου του σωματείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» Κατερίνα Κουρουτζίδου, που παρά τις αντίθετες προσπάθειες, μίλησε στο συνέδριο και ανέδειξε τους πραγματικούς λόγους του αποκλεισμού. Η συνδικαλίστρια εξήγησε ότι ο λόγος της καθυστέρησης διεξαγωγής των αρχαιρεσιών οφειλόταν στο γεγονός ότι το σωματείο όδευε στη διάλυση, καθώς μετά την παραίτηση μελών της προηγούμενης διοίκησης και λόγω της έντονης εργοδοτικής τρομοκρατίας, δεν κατατίθονταν υποψηφιότητες. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, οι εργαζόμενοι κατανόησαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του σωματείου και έκαναν υπόθεσή τους τη ζωντανή και αγωνιστική λειτουργία του για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

«Μόνο που τη χαρά - συνέχισε - γι' αυτήν την επιτυχία, έρχεται τώρα, μετά από ένα χρόνο, η ηγεσία της Ομοσπονδίας να την επισκιάσει, αφαιρώντας μας στην ουσία το δικαίωμα να ψηφίσουμε σ ' αυτό το συνέδριο. Στερώντας μου όμως αυτό το δικαίωμα αυτόματα στερεί και το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή των 200 συναδέλφων μου». Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Μήπως φοβούνται ότι η ψήφος μου θα κρίνει το αποτέλεσμα;».

Να υπογραμμιστεί δε ότι το συγκεκριμένο σωματείο από το 1984 διενεργεί αρχαιρεσίες «εκπρόθεσμα», δεν υπήρχε όμως πρόβλημα, γιατί το πάνω χέρι είχε η ΠΑΣΚΕ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρίτωσαν» οι προσπάθειες «νομιμοποίησης» της νοθείας και των διευθυντάδων!(2019-03-13 00:00:00.0)
Διαχρονικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας για τον αποκλεισμό των συμβασιούχων(2016-12-01 00:00:00.0)
Νοθείες και αλλοίωση συσχετισμών στην ΑΔΕΔΥ(2016-11-25 00:00:00.0)
Αρχίζει αύριο το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ(2013-11-26 00:00:00.0)
Πολύτιμο στήριγμα για κυβέρνηση και κεφάλαιο(2010-12-08 00:00:00.0)
Η στάση των οπορτουνιστών(2009-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ