Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Υποσχεσιολογία και αποπροσανατολισμός

Εις άγραν ψήφων επιδόθηκε ο Λ. Κανελλόπουλος, υποσχόμενος ότι αν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ θα γίνει και νομοθετική ρύθμιση, την οποία δεν έκανε τόσα χρόνια η κυβέρνηση - πάλι - του ΠΑΣΟΚ

Ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων συμβασιούχων στο Δημόσιο συνεχίζεται, καθώς σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας τους (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) με την αβάντα της ΓΣΕΕ, του ΣΥΝ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ(!) επιμένει να ανάγει σε κύριο ζήτημα την εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας στην Ελλάδα που, υποτίθεται, ότι προβλέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Φυσικά, αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ είναι η προώθηση και η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης σε όλα τα κράτη μέλη της. Στα πλαίσια αυτά, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη γενίκευση της ευέλικτης εργασίας στο Δημόσιο. Ετσι, οποιαδήποτε Κοινοτική Οδηγία δε θα μπορούσε να έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κατεύθυνση. Και γι' αυτό, η συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία αφήνει πολλά «παραθυράκια», για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μονιμοποίησης. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου ειπώθηκε από νομικούς εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αν ποτέ λυθεί οριστικά το πρόβλημά τους μέσω της δικαστικής οδού αυτό θα γίνει μετά από πολλά χρόνια.

Η εμμονή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας σε αυτό το ζήτημα αποβλέπει στην αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος, στη μη οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων που θα καταδικάζουν τους πολιτικά υπεύθυνους και θα διεκδικούν δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων τους. Αυτή η κατάσταση προσφέρεται για κάθε είδους πολιτική εκμετάλλευση. Ετσι, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λ. Κανελλόπουλος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, για να υποσχεθεί ανερυθρίαστα ότι αν το ΠΑΣΟΚ ξαναβγεί κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα! Λες και δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ που προσλάμβανε εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και που μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εκτάκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ