Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους

Και για του λόγου το ασφαλές, σας γνωρίζουμε τις προτεραιότητες, του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την αντίστοιχη επιστολή:

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση, πρώτη. Η εφαρμογή δηλαδή όλων εκείνων των μέτρων που θα κάνουν τους εργαζόμενους "απασχολήσιμους", με δουλιά, μεροκάματο και δικαιώματα στα δυο και στα τρία.

Η εφαρμογή του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, δεύτερη. Η κατάργηση δηλαδή του 8ωρου και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το χτύπημα της πλήρους απασχόλησης.

Το ασφαλιστικό, τρίτη. Οι πρώτες βολές στο υφιστάμενο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να προετοιμαστεί η πλήρης ανατροπή του, σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση.

Η βελτίωση των υπηρεσιών ΙΚΑ - ΟΓΑ, τέταρτη. Η δημαγωγία δηλαδή, για να "χρυσωθεί το χάπι" της παραπέρα εξαθλίωσης ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Θέματα κατάρτισης εργαζομένων, πέμπτη. Η επιβολή της διά βίου (μισο)κατάρτισης και, ταυτόχρονα, η διοχέτευση τεράστιων κονδυλίων στους "εμπόρους", που την παρέχουν.

Νομιμοποίηση αλλοδαπών εργαζομένων, έκτη. Η συνέχιση δηλαδή της καταγραφής των αλλοδαπών για την πιο εύκολη μεταχείρισή τους, ανάλογα με τις ανάγκες της παραοικονομίας.

Η εφαρμογή του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έβδομη. Η υποτιθέμενη ενίσχυση της στήριξής τους, με μέτρα όπως η εξαίρεση επιχειρήσεων από την πρόσληψή τους... εάν δεν "πάνε καλά".

Υστερα, απ' όλ' αυτά και εφόσον είστε εργαζόμενος ή άνεργος, γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε στις 11 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ