Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν είναι ... "ρετιρέ"

Στην Εθνική Τράπεζα, στην οδό Αιόλου, περιόδευσαν χτες οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, αντίστοιχα

Να ενισχύσουν την "άλλη" φωνή και να στείλουν, και με την ψήφο τους, μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, κάλεσαν τους υπαλλήλους στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας - όπου και περιόδευσαν χτες - οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά και υποψήφιος νομάρχης Αθηνών, αντίστοιχα, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (NAΣ).

Αλλωστε, και ο τραπεζοϋπαλληλικός κλάδος αποτελεί θύμα αυτής της πολιτικής, που καταργεί το 8ωρο, ιδιωτικοποιεί δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, οδηγεί σε διάλυση τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο σημείο αυτό, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως οι τραπεζοϋπάλληλοι, παρότι έχουν χαρακτηριστεί ως "άνθρωποι των ρετιρέ", αντιμετωπίζουν προβλήματα και αγωνιούν για το μέλλον. Κάτι που απέδειξε και η χτεσινή περιοδεία των δύο υποψηφίων της ΝΑΣ στους χώρους εργασίας τους. Αλλωστε, οι πρώτες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και στον τραπεζικό τομέα είναι εμφανείς: Ελλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλιάς και παραβίαση του ωραρίου είναι πλέον καθεστώς.

Κατάσταση που έχει οδηγήσει ορισμένους στην υιοθέτηση της αντίληψης ότι "τίποτα δε γίνεται". Αντίληψη που απέκρουσε ο Σπ. Χαλβατζής, λέγοντας: "Ολα μπορούμε να τα κάνουμε, να τα πετύχουμε. Αρκεί να ψάχνουμε, να αγωνιζόμαστε". Για να προσθέσει ο Θ. Παπαμάργαρης, πως "το σύστημα αυτό θέλει, γι' αυτό και καλλιεργεί καθημερινά, την αντίληψη πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Γι' αυτό και επιχειρεί να μας καθηλώσει στον καναπέ". Μια καλή επένδυση στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της αντίληψης είναι και η ψήφος στη ΝΑΣ. "Και δεν είναι σαν τις επενδύσεις του χρηματιστηρίου", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Και οι εκλογές αυτές - σημείωσαν οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ - είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. "Αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας αγωνιστικής ανάτασης. Για να πάρουμε τα τουφέκια πρέπει να 'χουμε κόσμο", επισήμανε, μιλώντας με τους εργαζόμενους ο Σπ. Χαλβατζής.

Στις διαμαρτυρίες κάποιων εργαζομένων, "όλοι μάς θυμάστε λίγο πριν τις εκλογές", ο Σπ. Χαλβατζής απάντησε πως "οι κομμουνιστές δεν έχουν καμία απουσία από τους αγώνες σας και γενικότερα των εργαζομένων. Και ναι, σας θυμόμαστε και τώρα στις εκλογές". Αλλωστε - όπως τόνισαν και οι δύο υποψήφιοι - εμείς δεν υποσχόμαστε πως θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας στους αγώνες, θα στηρίζουμε τα αιτήματά σας.

Τις ανησυχίες τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι και για την κατάσταση στην παιδεία και την υγεία. Χαρακτηριστική ήταν η διαμαρτυρία ενός τραπεζοϋπαλλήλου, πως οι καθηγητές, στο σχολείο όπου πηγαίνει το παιδί του, φέτος μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Για να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι της ΝΑΣ, πως πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου τομέα παιδείας. "Δεν αξίζει λοιπόν - τόνισαν - να ενισχύσουμε τις αγωνιστικές φωνές; Να καταδικάσουμε μαζί με την κυβερνητική πολιτική και τους υποψήφιους που δαπανούν τεράστια ποσά για την προβολή τους, προσβάλλοντας, έτσι, τη νοημοσύνη μας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ