Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Εκρηξη - προβοκάτσια στο Δημαρχείο

Πράξη που δυναμιτίζει το ήπιο μέχρι στιγμής προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Εύοσμου και αποπροσανατολίζει το λαό, χαρακτηρίζει την έκρηξη από αυτοσχέδιο μηχανισμό που προκλήθηκε χτες τα ξημερώματα στο Δημαρχείο, ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Εύοσμου", Βασίλης Τζήκας.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που αποτελούνταν από εννέα γκαζάκια, επικολλημένα σε πλαστικό δοχείο που περιείχε βενζίνη, είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά της εξόδου κινδύνου της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημαρχείου, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι δράστες. Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης μιλούν για ενέργεια που ουσιαστικά ενισχύει το πρόσωπο του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου διεκδικητή του Δήμου, ο οποίος όπως αφήνουν να εννοηθεί έχει αρχίσει να πανικοβάλλεται, βλέποντας πως χάνει εκλογικό έδαφος.

Ανάλογα φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί και στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τότε άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο αμαξοστάσιο του Δήμου Εύοσμου.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Βασίλης Τζήκας, καταδίκασε την ενέργεια και σημείωσε πως "τέτοιου είδους φαινόμενα, που συνήθως παρατηρούνται σε στιγμές ανόδου του πολιτικού θερμομέτρου, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, τους δημότες, με σκοπό να τους κρατήσουν μακριά από την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ