Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΥΚΗ
Μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, το σύνολο της οργανωμένης κοινωνίας για αντίσταση, πάλη, διεκδίκηση. Θα είναι λάθος να την εμπιστευόμαστε σε αδύναμους ή συμβιβασμένους ώμους.Αυτό είναι το μήνυμα που απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πεύκης της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης" (ΕΔΚ) Στέργιος Λαμπρόπουλος,σε συγκέντρωση στην Πεύκη πριν από λίγες μέρες.

"Η ΤΑ δεν είναι, δεν πρέπει να είναι μόνο η ωραιοποίηση της πλατείας, ο πεζόδρομος, η άμεση ή μέσω FAX έκδοση πιστοποιητικών. Πρέπει να είναι ο πυρήνας που κρύβει μέσα του τεράστια δύναμη, που μπορεί να εκτρέψει, να ανατρέψει αυτή την πορεία", επισήμανε ο Στ. Λαμπρόπουλος.

Για την πολιτική της κυβέρνησης ο υποψήφιος τόνισε: "Με συμμάχους τη ΝΔ και το ΣΥΝ επιδιώκει να μετατρέψει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε ένα ακόμα αντιλαϊκό περιφερειακό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι προτάσεις της ΕΔΚ Πεύκης είναι η ουσιαστική οικονομική αυτοτέλεια στους ΟΤΑ, η ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας σε πόλο συσπείρωσης ενός φιλειρηνικού κινήματος ενάντια σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς παραμορφώσεις και ολοκλήρωση του θεσμού με τον Γ βαθμό της ΤΑ.

"Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι δικαιούμαστε. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για έργα υποδομής, να περιφρουρηθούν τα δάση μας, για ελεύθερους χώρους, για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Θα αγωνιστούμε για δωρεάν δημόσια παιδεία, για την πολύμορφη συλλογική δράση, για το χτίσιμο αποφασιστικού μετώπου δημιουργικής ενασχόλησης της νεολαίας. Να ξαναδούμε την πόλη μας μέσα από τις δυνατότητές της, την ιστορική της διαδρομή και τη μελλοντική της πορεία", κατέληξε ο Στ. Λαμπρόπουλος.

Ποιος είναι ο Στέργιος Λαμπρόπουλος

Είναι δάσκαλος. Ασχολείται με το συνδικαλισμό και τα κοινά από το διορισμό του, το 1965.

Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμυνταίου Φλώρινας και Ιστιαίας Εύβοιας. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ελβετίας με δυναμική παρουσία στα δρώμενα του μετανάστη. Από τα μέλη της ομάδας έκδοσης της εφημερίδας "Ελληνική Φωνή Ελβετίας" και χρονογράφος της, με τον τίτλο "Ονειροταξιδέματα". Υπήρξε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπ/κών Αμαρουσίου.

Στα κοινά της Πεύκης εμφανίζεται από το 1984 που έγινε μόνιμος κάτοικός της. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, πρόεδρος των γενικών συνελεύσεων και μέλος του ΔΣ του 2ου Λυκείου Πεύκης. Ακόμα υπήρξε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δασκάλων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Πεύκης, επί 2ετία, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού του, Φίλια Καλαβρύτων, από το 1988 μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ